Представителите на Консервативно-патриотично движение Недялко Недялков, Станислав Недков - Стъки,

...
Представителите на Консервативно-патриотично движение Недялко Недялков, Станислав Недков - Стъки,
Коментари Харесай

Рашидов: Подкрепям правото на хората да имат избор как да гласуват

Представителите на " Консервативно-патриотично придвижване " Недялко Недялков, Станислав Недков - Стъки, Петьо Блъсков, Соня Колтуклиева и Мария Карагьозова се срещнаха с ръководителя на 48-ото Народно заседание Вежди Рашидов.
На срещата те припомниха за импортираната от КПД подписка на над 111 000 българи против наложителното машинно гласоподаване и настояха оптимално бързо в комисия и зала да бъде прегледано предлагането на Българска социалистическа партия за промени в Изборния кодекс и връщане на смесеното гласоподаване.
" Подписката е входирана. Ще отиде в комисията по правни въпроси. Тази кореспонденция би трябвало да бъде прочетена пред цялото Народно заседание. Подписката за настояването на хората не може да не бъде прочетена ", разгласи след срещата Вежди Рашидов, представен от " Труд ".
" Моето мнение е същото като на хората в подписката. Машинното гласоподаване лишава конституционни права на българските жители. Не виждам какво пречи да има хартиена бюлетина. Предполагам, че ще попречи на някои хора, само че аз считам, че би трябвало да има хартиена бюлетина и ще поддържа с гласа си правото на хората да могат да избират по какъв начин да гласоподават ", съобщи ръководителят на Народно събрание.
" Законът изисква подписката да мине през правна комисия и по-късно ще бъде прочетено в Народното събрание. Нека минат процедурите ", приключи Вежди Рашидов.
" Благодаря на господин Рашидов, че нашата подписка срещна схващане от негова страна. Защото тя не е единствено наша, а на 111 000 българи. Това, което чухме от него и от анонсите на политическите водачи на множеството партии, ни дава убеденост, че може да се събере болшинство за промени в Изборния кодекс, които да върнат до урните тези над 740 000 българи, които не гласоподаваха на последните избори ", разгласи след срещата Станислав Недков-Стъки.

ММА първенецът изясни, че буди терзание истеричността и страхът на някои политици при покачване на въпроса, че ще се върне и хартиената бюлетина. И напомни неточности на машините от последните избори, когато на екрана се посочваха известия " Дневникът е фалшифициран ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР