Франсоа-Ксавие Белами, главният кандидат за консервативната партия Les Républicains на

...
Франсоа-Ксавие Белами, главният кандидат за консервативната партия Les Républicains на
Коментари Харесай

Предизборните кампании в Европа са под постоянна заплаха от чужда намеса

Франсоа-Ксавие Белами, основният претендент за консервативната партия Les Républicains на идните европейски избори, разкри в понеделник, че е бил цел на опит за хакерска атака, подхваната от група, за която се счита, че е обвързвана с китайското държавно управление. Очаква се скоро след известието на претендента на Социалистическата партия Рафаел Глюксман, че е бил обект на нещо, което изглеждаше като всеобща дезинформационна акция в обществените медии, декларацията на Белами е блестящо увещание за опасността от непозната интервенция, която продължава да изтезава партиите, които се състезават на изборите през юни.

Белами разгласи в понеделник, че е подал тъжба, откакто е бил цел на опит за хакерска атака от група хакери, наречена APT31, за които няколко страни – в това число Съединени американски щати и Обединеното кралство – считат, че са свързани с китайското държавно управление.

„ В миг, когато китайският президент Си Дзинпин потегля на държавно посещаване в Париж, има възприятието, че не сме взели мярката...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР