Представители от полските и американските военновъздушни сили представиха разширена група

...
Представители от полските и американските военновъздушни сили представиха разширена група
Коментари Харесай

Дузина американски Ф-22 Раптор са прехвърлени в Полша

Представители от полските и американските военновъздушни сили показаха разширена група изтребители от пето потомство F-22 Raptor във военновъздушната база Ласка. В момента в Полша се намират общо 12 Raptor-а.

Това разкри Defence24.

Според Майкъл Кендъл, пълководец на 90-а ескадрила на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, самолетите не летят всеки ден, само че F-22 постоянно се появяват в европейското въздушно пространство. Например неотдавна те направиха подготвителни полети над Словакия, Естония и крайбрежието на Балтийско море. В момента в базата в Ласка са ситуирани към 300 чиновници на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.
 Шест F-22 Raptor трансферират Съединени американски щати в Полша
Шест F-22 Raptor трансферират Съединени американски щати в Полша

Причината е съветската експанзия

F-22 Raptor е американски изтребител, създаван от Lockheed Martin и Boeing от 1997 до 2011 година За първи път е употребен в бойни интервенции през 2014 година в Сирия. Произведени са общо към 180 броя от тях.

Европейската общност ще може да види американските изтребители по време на интернационално авиошоу в Братислава, Словакия, което ще се организира още през идващия уикенд.

Припомняме, че Военновъздушни сили на Съединени американски щати разгласи, че изпратят шест изтребителя F-22 Raptor в Полша, с цел да поддържат задачата на НАТО за въздушно прикритие. Самолетите ще бъдат част от възпиращите сили на Русия в Европа.
 Полша купува още 116 танка от Съединени американски щати
Полша купува още 116 танка от Съединени американски щати

Машините би трябвало да бъдат доставени при започване на 2023 година

Държавният департамент на Съединени американски щати е одобрил продажбата на изтребители F-35, муниции и обвързвано с тях съоръжение на стойност 8,4 милиарда $ на Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР