Представете си как планини от замърсяващи Земята неизползваеми пластмасови отпадъци

...
Представете си как планини от замърсяващи Земята неизползваеми пластмасови отпадъци
Коментари Харесай

Този стартъп превръща планини от пластмасови отпадъци в строителни блокчета

Представете си по какъв начин планини от замърсяващи Земята неизползваеми пластмасови боклуци се трансформират в нещо градивно?

Замърсяването с пластмаса съставлява все по задълбочаващ се проблем.

По някои оценки до 2040 година 710 млн. тона пластмасови боклуци ще задръстват екосистемата на планетата в океани, реки и на земята.

Базираният в Лос Анджелис стартъп ByFusion има проект за тези боклуци. Всъщност, компанията е създала система за събирането на най-проблемните типове пластмасови боклуци — тези, които не могат да се рециклират.

Основаната през 2017 година компания е създала машина, която трансформира пластмасовите боклуци за еднократна приложимост в нещо, което назовава "ByBlock. " Подобни по мярка и форма на бетонните блокове, които се употребяват в строителството, тези блокчета ByBlock са направени напълно от пластмасови боклуци.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от ByFusion (@byfusion)

"Ще бъдете изумени от нещата, които не могат да се рециклират, като на процедура това е всичко, до което се докосвате... неща като писалки, четки за зъби и така нататък, " споделя пред CNN Business основният изпълнителен шеф на ByFusion Хайди Куджава.

"Интересното нещо за нашата технология е, че ние съответно и напълно сме проектирали системата към нещата с никаква или ниска стойност, които не могат да бъдат рециклирани. "

Докато проучвала пластмасовите боклуци, Куджава научила, че има седем вида пластмаса, от които единствено два могат да бъдат рециклирани. "В предишното ние се обръщахме към Китай и други страни, които изкупуваха отпадъците от нас ", споделя тя. "Това завърши през 2017 година Оттогава изгаряме или заравяме тези пластмасови боклуци. "

Машината на ByFusion, която носи името Blocker System, трансформира изхвърлените боклуци в строителни блокчета без да се постанова да ги сортира или мие авансово, което е сериозен проблем при процеса на преработването.

На машината са й нужни единствено няколко минути да нареже отпадъците и да ги оформи в солидни блокчета, употребявайки пара и компресия. Блокчетата се създават без добавки и пълнители, като от 10 кг пластмасови боклуци се създават 10 кг блокчета ByBlock.

"Моделирали сме нашите блокчета ByBlock по размерите на кухите циментови блокчета. Всяко е с размери 40 см на 20 см на 20 см, " споделя Куджава, а всяко блокче е с към 5 кг по-леко от общоприетото циментово блокче.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от ByFusion (@byfusion)

В циментовото блокче има арматура, до момента в който в ByBlock се употребява способ със железен кол. Като устойчива алтернатива за строителен материал модифицираната може да бъде употребена в търговски, жилищни и нфраструктурни планове, споделя Куджава.

В тази връзка компания желае да си партнира с локални управляващи, общини и корпорации, както и с други организации. ByFusion към този момент продава и своята Blocker System, и готовите блокчета ByBlock, само че на този стадий отхвърля да разяснява съответни клиенти и продажби.

"От самото начало ние знаехме, че желаеме да се допустимо въглеродно неутрални допустимо най-вече. По тази причина нашите системи и индустриален развой са напълно електрически и без излъчвания, " споделя Куджава.

Крайната цел, споделя тя, е Blocker System да стигне до общностите по света и да дава опция да употребяват още веднъж пластмасовите боклуци в локални строителни планове. От ByFusion се надяват да могат да рециклират 100 млн. тона пластмаса до 2030 година

"Всяка общественост изпитва усложнения с пластмасовите боклуци, " споделя Куджава. "Внедряването на Blocker System ще помогне за намаляването на сметищата, ограничението на нездравословните излъчвания и нуждата от превоз. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР