Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, зам.-председателят Павел

...
Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, зам.-председателят Павел
Коментари Харесай

Цветанов и Вълнев ще връщат нормалността в страната

Председателят на Политическа партия „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов, зам.-председателят Павел Вълнев, регионалният координатор Атанас Камбитов и общинският координатор на Банско Георги Икономов се срещнаха с членове и симпатизанти в Благоевградска област, съобщи Епицентър.бг. През втория ден на обиколката си те посетиха общините Сатовча, Гърмен, Банско и Благоевград, оповестяват от партията.

„ С Републиканци за България желаеме да върнем нормалността в страната. Не може политиката да се крепи единствено на обидни квалификации, би трябвало да се дават и съответните решения. В момента това, което е значимо и вълнува хората е по какъв начин можем да запазим работните места. Знаем, че доста са компаниите, които към този момент банкрутират, а страната не прави нищо за дребния и междинния бизнес. Искаме в едно бъдещо ръководство да подпомогнем тъкмо тази част от бизнеса, тъй като знаем, че тя е гръбнакът на една стопанска система. Кой през днешния ден от ръководещите дава някакъв дълготраен небосвод? “, попита Цветанов.

„ Днес доста от жителите на общините Благоевград, Банско и Сандански съжаляват за това, което се случи през 2019 година. Погледнете какво беше направено в регионалния център през последната година, нищо градивно. Преди това, с помощта на дейната работа на Атанас Камбитов и ефикасната активност на администрацията, Благоевград можеше да се възползва от финансовите механизми, в интерес на жителите. В Сандански обстановката е същата. В Банско бяха построени доста обекти, вследствие на работата на Георги Икономов, а в този момент министър председателят се снима до тях “, сподели Цетанов.

Той съобщи, че чака мощна поддръжка за Републиканци за България в Благоевградска област.

„ Искам да видя по какъв начин регионалният началник на ГЕРБ – Благоевград ще застане в един обществен дебат с регионалния началник на Републиканци за България. Единият е направил доста, а другият е получил доста. Атанас Камбитов даде мощна поддръжка за настоящия координатор на ГЕРБ. Аз съм уверен, че жителите могат да преценяват кой какво е приключил “, добави още Цветанов.

Председателят на партията съобщи още, че в случай че има частични избори за кмет на Благоевград, партията ще взе участие интензивно, с цел да бъде върната вероятността за развиване на регионалния център.

Пред поданици в региона Павел Вълнев добави, че, с цел да бъде отстранен моделът ГЕРБ-ДПС хората би трябвало да излязат и самоуверено да гласоподават на идните парламентарни избори.

„ Намираме се на кръстопът. Вече 30 години всеки лъже, дава обещание, само че няма смяна. Трябва да създадем верния избор, с цел да премахнем статуквото, наложено от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Знаем, че доста хора са притискани, тъкмо по тази причина не би трябвало да се страхувате, а да излезете и да гласувате. Държавата направи тъй че да ограничи опцията на българите в чужбина да гласоподават, тъй като ръководещите виждат в това опасност. Сънародниците ни зад граница нито могат да бъдат купени, нито могат да бъдат плашени. По време на обиколките ни в страната прави усещане, че на всички места има боязън. В началото смятах, че симбиозата сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е единствено в смесените региони, само че се оказва, че е на всички места “, съобщи Вълнев.

Той добави, че вследствие на водената сега политика България е водеща страна по смъртност в изискванията на Коронавирус пандемията. Свидетели сме, че предстоят още банкрути на компании в резултат на рецесията. „ Това, което е значимо е, че страната няма да може да ги подкрепи. Имаме 5-6 милиарда недостиг в Национален осигурителен институт, в бюджета, а идната година ще бъде повече. Причината по тази причина е, че нямаме работеща стопанска система “, разяснява още Павел Вълнев.

По време на срещите в региона, представители на бизнеса споделиха, че макар обещанията от страна на страната за финансова помощ, такава не са получили.

„ Пари сигурно се дават, само че те не стигат до хората. Нещата са напълно разнообразни в прилежаща Гърция, да вземем за пример. Там хората, бизнесът, получават нужната финансова поддръжка, без никаква администрация. Всичко това е въпрос на съответна политика. Много е елементарно парите да стигнат до всеки човек, друга е тематиката, че очевидно това не е концепцията на ръководещите. Болезнен въпрос е и обстановката с ковид. Непрекъснато чуваме по какъв начин България се оправя най-добре със обстановката, а единствено преди дни бяхме преди всичко по смъртност. Не би трябвало да забравяме хората, които умираха по стълбите, както и лекарите, които не бяха предпазени по никакъв метод. Ситуацията може да се промени. Доказали сме, че изпълняваме поетите задължения “, разяснява регионалният координатор на партията Атанас Камбитов.

По време на визитата в Банско, общинският координатор на партията Георги Икономов показа, че е извънредно задоволен от извършените срещи в района. „ Истината е, че нещата, които направихме в нашата община, до момента в който бях кмет, са се случили с помощта на поддръжката на господин Цветанов “, напомни Икономов.

Председателят на партията Цветан Цветанов съобщи, че стартират представянето на секторните политики.

Той акцентира, че ще бъдат препоръчани промени в правосъдната система, понижаване на политическата квота във Висш съдебен съвет, закриване на профилирания съд и профилираната прокуратура, поради опасенията на хората от напън.

„ От Политическа партия „ Републиканци за България “ ще настояваме за електронно ръководство и даване на административни услуги на жителите “, сподели ръководителят на партията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР