Председателят на партия МИР Симеон Славчев изпрати поздравителен адрес до

...
Председателят на партия МИР Симеон Славчев изпрати поздравителен адрес до
Коментари Харесай

Председателят на партия МИР поздрави Токаев за избора му за президент на Казахстан

Председателят на партия МИР Симеон Славчев изпрати приветствен адрес до досегашният президент на Република Казахстан Касъм-Жомарт Токаев, който ще остане на поста държавен глава на най-голямата страна в Централна Азия след извършените през вчерашния ден президентски избори в страната. Токаев получи 82,45% от подадените гласове, което му обезпечи безапелационна победа още на първи тур.

Припомняме, че в качеството си на общински консултант в София през март 2018 година Симеон Славчев беше основател една от улиците в столицата на България да бъде кръстена и да носи името на столицата на Казахстан – Астана. Славчев от години работи за укрепването на другарските връзки сред България и Казахстан и за разширението на икономическото, културното и научното съдействие сред двете страни и столици.
-->
Ето какво написа ръководителят на партия МИР Симеон Славчев в своя приветствен адрес до президента на Република Казахстан:

Уважаеми президент Токаев,

От името на членовете и симпатизантите на политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Ви приветствам с безапелационната победа на президентските избори в Казахстан.

Промените в Конституцията на Казахстан, които Вие инициирахте и които бяха признати с голямо болшинство от казахстанския народ на извършения на 5-ти юни 2022 година Национален Референдум, са значима и вярна стъпка към построяването на нов, съвременен, либерален и обективен Казахстан. Вашият избор за президент на Република Казахстан с тази голяма социална поддръжка е доказателство, че казахстанският народ Ви гласоподава доверие за осъществяване на структурните стопански промени, които ще допринесат за основаването на нов и обективен Казахстан.

Уважаеми, президент Токаев,

Република Казахстан е стратегически сътрудник на България, защото двете страни сме естественият мост сред Европа и Азия. България и Казахстан като се изключи че имат обща история, имат и общо бъдеще, тъй като Азия е район с извънредно значимо значение за финансовата и икономическата сфера, геополитиката, мира и битката с климатичните промени. Именно по тази причина Казахстан е натурален и стратегически сътрудник на България и съм уверен, че с Вашия избор за президент на Република Казахстан още повече ще се задълбочат другарските връзки сред България и Казахстан и ще развият големия капацитет за икономическо, културно и научното съдействие сред двете страни.

Във Ваше лице Казахстан има един мощен водач и общественик, който се грижи за добруването на народа си и слага неговия интерес над всичко. Приветстваме Вашето стратегическо желание да превърнете Казахстан в най-важния сухопътен кулоар сред Азия и Европа, нещо за което страната Ви има всички дадености, а и актуалната геополитическа обстановка го изисква.

Уважаеми, президент Токаев,

във Ваше лице ние от партия МИР виждаме съидейник и сме подготвени дружно да поставим старания за построяването на стабилно и стратегическо партньорство сред България и Казахстан.

Пожелаваме на Вас и целия казахстански народ здраве, благополучие, мир и благоденствие!

Успешна и ползотворна работа!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР