Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов даде брифинг

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов даде брифинг
Коментари Харесай

ГЕРБ: БСП бяха на власт при създаването мутрите, ние ги хващаме

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов даде брифинг след края на дебатите. Цветанов съобщи, че този парламент ще влезе в историята с "вот на съмнение, в който няма нито един мотив. Той счита, че съперниците от Българска социалистическа партия са избягали от дебата.

"Бих помолил сътрудниците от Българска социалистическа партия, когато вършат избор, да дойдат на съвещания, с цел да им кажем кои са слабите моменти ", означи Цветан Цветанов.

"Няма мотив в изявленията и претекстовете на Българска социалистическа партия. Дори и вътрешният министър Валентин Радев не бе стимулиран да приказва за импортирания избор. Те не показаха нищо ", сподели още заместник-председателят на ГЕРБ.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев добави, че претекстовете за вота на съмнение са цялостен популизъм. По думите му в тях нямало нищо навременно и състоятелно.

"Относно мантрата, че битовата престъпност пораства, Нинова да каже от кое място има тези данни ", уточни Радев и добави, че неговите графики демонстрират тъкмо противоположното.

"За 10 години престъпността пада, не се усилва. Ще покажа графиките ", увери Министерство на вътрешните работи шефът.

Според вътрешния министър грабежите също намалели през последните три години. "Не желая да показват какво се случва, когато те са били на власт ", добави Валентин Радев.

Той съобщи, че Корнелия Нинова е била тежко подведена за назначението на чиновници в полицията.

"Не 6000, дали обещание сме да назначим минимум 1000 униформени. И сме го свършили още преди Нова година. Сега са назначени 1700, а са напуснали 610. Тези 6000 ще бъдат в допълнение подготвени служители на реда. Как по този начин ще назначим 6000? Нали ще банкрутираме бюджета на страната ", посочи Радев и добави, че "цяла Европа ни хвали, че България е единствената страната, която пази най-добре сухопътната си граница "

Цветан Цветанов на собствен ред акцентира, че Българска социалистическа партия са били на власт, когато са се основали мутрите, а ГЕРБ преструктурирали системата на Министерство на вътрешните работи, с цел да хващат незаконните групи.

"Понеже в претекстовете се написа за основаване на мутри. Кога ГЕРБ беше основана като партия, а по кое време бяха основани така наречен общи групировки - тъкмо когато Българска социалистическа партия бяха в ръководството на страната ", означи Цветанов.

По думите му ГЕРБ преструктурирали системата на Министерство на вътрешните работи, тъй че тези незаконни групи да бъдат хващани, давайки образец с групата на "Килърите ".

Цветанов приключи с думите, че с този избор на съмнение Българска социалистическа партия са потвърдили, че не могат да бъдат опция на настоящето ръководство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР