Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържественото честване

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържественото честване
Коментари Харесай

Караянчева участва в честването на 141 години от освобождението на Белово

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева взе участие в тържественото честване на 141 години от освобождението на Белово и Беловския край. Тя одобри почетния строй на представителните формирования на Специалните сили и поздрави жителите и гостите на града.

Нека днешният ден бъде празненство на мощния дух, на любовта към Отечеството и на вярата, че бъдещето ще донесе наслада и благоденствие, сподели в словото си Цвета Караянчева. Тя уточни, че датата 14 януари 1878 година е изключително значима за генерации българи от Беловския край. Всяка година на тази дата ние сме длъжни да сведем глави в символ на респект към всички тези,които с кръвта, подвига и саможертвата си начертаха пътя на връщането на България на картата на Европа, означи ръководителят на Народното събрание.

Днес се прекланяме пред паметта и на хилядите съветски, финландски, румънски, полски и маджарски бойци,оставили костите си по бойните поля на нашата татковина. Паметта на всички тях ни е изключително нужна през днешния ден, с цел да бъдем сплотени, да преоткриваме завещаните ни полезности, с отговорност и безконечна благодарност да работим за положителното на страната ни, сподели още Караянчева.

Нека предишното ни бъде наша опора и заварка, дано неговите герои са нравственият ни ориентир, а техните завети- наш безвъзвратен дълг, прикани ръководителят на Народното събрание.

Тя посочи, че би трябвало да бъдем горди със своята история. Обичайте родината, ценете свободата, имайте самочувствието, че сте българи и помнете, че и през днешния ден е нужно да бъдем единни, да имаме общонационални цели, с цел да съхраняваме идеалите на предците си.

Защото ние през днешния ден градим нова България- свободна, демократична, равноправна част от огромното семейство на европейските нации. Това е нашето предизвикателство, само че и голяма отговорност, уточни Цветя Караянчева.

Гости на тържествата в Белово бяха регионалният шеф на Пазарджик Стефан Мирев, народни представители, военни и ръководители на държавни институции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР