Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви във

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви във
Коментари Харесай

ЕС затяга енергийната сигурност след случилото се със Северен поток 1 и 2

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи във вторник, че течовете от тръбопроводите " Северен поток " са породени от бойкот и предизвести за " най-силния вероятен отговор ", в случай че дейната европейска енергийна инфраструктура бъде атакувана, предава Ройтерс.

" Разговарях с (датския министър председател Мете) Фредериксен за саботажната акция против " Северен поток ", написа Фон дер Лайен в Twitter, добавяйки, че в този момент е от първостепенно значение случаите да се проверяват, с цел да се получи цялостна изясненост по отношение на " събитията и аргументите за тях ".

" Всяко съзнателно спиране на дейна европейска енергийна инфраструктура е недопустимо и ще докара до допустимо най-силния отговор ", предизвести тя.

Европейски Съюз ще ускори отбраната на своята енергийна инфраструктура след случаите с газопроводите " Северен поток ", сподели в сряда висшият представител за външната политика на блока Жозеп Борел.

" Цялата налична информация демонстрира, че тези течове са резултат от съзнателно деяние ", съобщи Борел в изказване.

" Ние ще подкрепим всяко следствие, ориентирано към приемане на цялостна изясненост по отношение на случилото се и аргументите за него, и ще предприемем по-нататъшни стъпки за повишение на нашата енергийна сигурност. "

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън съобщи във вторник, че приключването на газ от газопровода " Северен поток 2 " не би трябвало да има доста влияние върху енергийната резистентност на Европа, добавяйки, че ще е в действителност неприятно, в случай че следствието откри офанзива.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР