Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не изключи

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не изключи
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен не изключи възможността от промяна на договорите на ЕС

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не изключи опцията за смяна на договорите на Европейския съюз. „ Искам ясно да заявя, че ще бъда постоянно паралелно до тези, които желаят да реформираме Европейски Съюз към по-добро. Вие ни казахте в каква посока желаете да се движи Европа, а в този момент наша задача е да минем по най-краткия път до там, като използваме цялостния капацитет, който разкриват договорите или при нужда да променим договорите. “ Това сподели тя в речта си пред Европейския парламент в Страсбург, където през днешния ден се състоя заключителното събитие от Конференцията за бъдещето на Европа.

Фон дер Лайен, дружно с председателката на Европейския парламент Роберта Мецола и президента на страната хазаин - Еманюел Макрон, получиха отчет с рекомендации и цели за промени на Европейския съюз. Докладът бе направен в границите на Конференцията за бъдещето на Европа.

Вие ни казахте, че желаете да изградите по-добро бъдеще, да извършите най-тежките обещания от предишното – обещанията за мир и благополучие, правдивост и прогрес, добави Фон дер Лайен.

Посланието ви е добре разбрано - в този момент е време за дейности, съобщи Фон дер Лаейн, обръщайки се към всеки един от участниците в Конференцията за бъдещето на Европа. С вашите 49 оферти и над 300 ограничения, вие изтъкахте едно виждане за Европа, която да подчертава на най-важното, която оказва помощ да се усъвършенства ежедневния живот, която не е лимитирана до едно място, която е паралелно до вас, когато имате потребност от нея, сподели председателката на Европейска комисия.

Ние можем да предоставим милиарди ваксини, можем да възстановим нашата стопанска система след пандемията, съобщи Фон дер Лайен, напомняйки, че точно това е дала обещание още при встъпването си в служба - дейности. По думите ѝ нито едно от тези дейности не е било категорично планувано в договорите, само че е било направено със взаимни старания, тъй като европейците са очаквали намесата на Съюза.

Още през идния месец ще се захванем за работа, с цел да можем да вдъхнем живот на вашите оферти. В някои области вашите оферти упорстват да се ускорят темповете на настоящата работа – разяснява Фон дер Лайен. Тя бе безапелационна, че Европа би трябвало да се откаже от изкопаемите горива, а предлагането за минимална работна заплата да стане закон и всички да получават заплащане за своя труд.

В редица области към този момент сме почнали работа по измененията, за които настоявате. Можем да създадем доста, без да губим време, добави тя и даде обещание, последващите ограничения да са оптимално бързи.

Скъпи съграждани, нуждая се да отидем по-далеч от това, обърна се тя към присъстващите. Фон дер Лайен разяснява, че гласуването с единогласие за нея от дълго време към този момент е лишено от смисъл. „ То пречи на бързия прогрес “, разяснява председателката на Европейска комисия метода, по който евроинституциите взимат общностите решения. Трябва да подобрим и метода, по който работи нашата народна власт. Демокрацията не е излязла от мода, тя би трябвало да се актуализира, да продължава да усъвършенства живота на хората, уточни фон дер Лайен, цитирайки думите на някогашния ръководител на Екологичен потенциал - Давид Сасоли.

Изпитвам горделивост, че жители от всяко крайче на Европа вдъхват живот на неговото виждане за една съвременна европейска народна власт, това го видяхме по време на европейските цивилен панели във Франция, в Дъблин. Вие доказахте, че тази форма на демокрацията има резултат, считам, че тя би трябвало да стане част от метода, по който ние осъществяваме политиката. За в бъдеще ще предложа гражданските панели да получат нужното време и запаси да вършат рекомендации преди да представяме основни законодателни планове, съобщи Фон дер Лайен.

В своето изкзаване председателката на Европейска комисия акцентира, че това, което желае да чества Европейският съюз през днешния ден, е доста по-силно от воения церемониал по улиците на Москва. Урсула фон дер Лайен уточни, единият от представителите през днешния ден - Линда, която приказва за бъдещето на Европа с бебе на ръце. " Това е нещото, което желая да честваме на 9 май ", сподели тя и добави, че не трябва в никакъв случай да одобряваме за нещо естествено това, което Европа постоянно е била и ще бъде – една Европа на фантазиите, Европа, която се е зародила след покруса. Тази Европа в този момент сияе по-ярко след като и да било, сподели фон дер Лайен, визирайки сърцата на хората в Киев, Одеса и Мариупол.

Тази Европа сияе по-ярко след като и да било в сърцата на всички тези, които се борят за по-добро бъдеще, добави тя. Фон дер Лайен насочи обръщение към Украйна с думите: " Бъдещето на Европа е и вашето бъдеще, бъдещето на нашата народна власт е и бъдеще на вашата народна власт. Пред 77 години в Европа войната бе сменена от нещо по-различно – нещо ново, в началото бе учредена общественост, която по-нататък прерасна в съюз - тогава поставихме основите на бъдещето. Бъдещето, което пишем от този момент насам, в качеството си на архитекти и строители на Европа, скъпи украинци, това бъдеще в този момент се написа от вас и от всички нас. Слава на Украйна! Да живее Европа! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР