Предложението на шведското правителство за приемане на България, Румъния и

...
Предложението на шведското правителство за приемане на България, Румъния и
Коментари Харесай

И Швеция може да спре България, Румъния и Хърватия за Шенген

Предложението на шведското държавно управление за приемане на България, Румъния и Хърватия в така наречен Шенгенско съглашение евентуално ще бъде отхвърлено от Народното събрание в Стокхолм. Причината е, че социалдемократите и шведските демократи не са съгласни със положението на битката с корупцията и проведената престъпност в тези страни, съобщи Фрог.

Това значи, че Нидерландия няма да е единствената страна в Европейски Съюз и Шенген, която няма да даде единодушието си на предстоящото при започване на декември гласоподаване по въпроса, заяви " Дневник ". Трите страни имат поддръжката на Европейския парламент и положителни сигнали от Европейската комисия. Но национални държавни управления могат да спрат процеса.

Авторитетното издание " Дагенс Нюхетер " и шведската социална телевизия SVT оповестиха за този процес на събитията, базирайки се на депутати в Народното събрание в Стокхолм. Ардалан Шекараби, представител по правните въпроси на Социалдемократите, сподели, че " съгласно нас би трябвало да изхождаме от шведските национални ползи ", споделя той и SVT разяснява, че това сочи към първото проваляне на държавното управление в Риксдага.

Шекараби припомня, че рецензии за корупцията и проведена престъпност се съдържат в последните два отчета на Европейската комисия за върховенството на закона.

" Имаме потребност от принадлежности за битка с престъпността и предотвратяването ѝ, както и добър надзор над това кой влиза и излиза от страната ни ", добавя той и напомня за случаи на употреба на служащи от България и Румъния в страната. " Въпросът не е незначителен. На процедура това би означавало да свалим контрола над влизането и излизането от Швеция. ".

Всекидневникът " Дагенс Нюхетер " заяви в петък, че противоречие с разширението на Шенген има в правната комисия на Народното събрание. Адам Мартинен, член на комисията от групата на Шведските демократи, споделя: " Що се отнася до външната политика и когато става дума за въпроси, свързани с проблемите на Европейски Съюз, Шведски демократи ще работят съгласно личната си политика, която сме оповестили авансово. Няма да се усещаме лимитирани от това, че в Тидьо се споразумяхме по други сфери ". Принципната позиция на Шведски демократи е, че правото на обособените страни в Европейски Съюз да ускоряват граничният надзор би трябвало да се почита, а не да се отслабва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР