Предлагаме компенсационен механизъм за разпределение на ваксините срещу COVID-19 в

...
Предлагаме компенсационен механизъм за разпределение на ваксините срещу COVID-19 в
Коментари Харесай

Да бъдем компенсирани веднага за ваксините, настоя Борисов пред Шарл Мишел

Предлагаме компенсационен механизъм за систематизиране на имунизациите против COVID-19 в Европейски Съюз на база човек от популацията. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след видеоконферентна среща с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, на която участваха и австрийският канцлер Себастиан Курц, министър председателите на Словения - Янез Янша, Хърватия - Андрей Пленкович, Латвия - Артурс Кришянис Каринш, и Чехия - Андрей Бабиш.

Министър-председателят изясни, че задачата е с обезпечените спомагателни дози да бъдат обезщетени страните, които разполагат с по-малко количества ваксини.

Разговорът се състоя след за заслужено систематизиране на имунизациите в Европейски Съюз.
 Борисов ядосан във Виена: Не желаеме подаяния, а правдивост
Борисов ядосан във Виена: Не желаеме подаяния, а правдивост

Ще ни пратят да търсим ваксини от трети страни, закани се министър председателят

Борисов настоя тематиката с компенсационния механизъм да бъде решена още преди съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, планувано за другата седмица. Той изрази вяра, че всички страни членки ще поддържат концепцията, тъй като по негови думи единствено по този метод можем да се съблюдава европейският принцип за взаимност.

Премиерът благодари на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел за свършената работа и изрази увереност, че з наейки за проблемите с доставките на ваксини, ще намерят опция за корекции посредством оферти компенсационен механизъм.
 Австрия, България, Латвия, Словения и Чехия желаят от Европейски Съюз договаряния за ваксини
Австрия, България, Латвия, Словения и Чехия желаят от Европейски Съюз договаряния за ваксини

Пишат до Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел за разпространяването

" Ние не сме взели участие в утвърждението на имунизациите, нито в договарянията по договорите. А сега и договорите не се извършват, и се доставят по-малки количества ваксини без значение, че плащаме правилно ", акцентира Борисов.

Той напомни, че страните членки са вложили в създаването на имунизациите доста преди те да бъдат създадени.

Припомняме,, че някои страни получават в действителност по-големи доставки и по този метод съумяват да реализират в къс период по-голям % имунизирани. Това се случва на база секрети контракти с фармацевтични компании в прорез с разпоредбите на Европейски Съюз.

Като образец Курц даде Малта, която ще получи три пъти повече дози на глава от популацията от България до края на юли. Също по този начин и Нидерландия, която ще изпревари Германия до края на юни , а пък ще получи съвсем два пъти повече от Хърватия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР