Предимството е било на триколкатаКатаджията от Харманли, съставил протокола за

...
Предимството е било на триколкатаКатаджията от Харманли, съставил протокола за
Коментари Харесай

Уволниха полицая от инцидента с Радев-баща

Предимството е било на триколката

Катаджията от Харманли, съставил протокола за злополуката с бащата на президента Румен Радев, е уволнен дисциплинарно от Министерство на вътрешните работи. Очаква се по-леки санкции да бъдат наложени на още 4-ма по-висшестоящи чиновници от локалното РПУ, оповестиха от полицията в Хасково.

Младшият автоконтрольорът Митко Станков и шефовете му бяха проверявани от Инспектората на Министерство на вътрешните работи. Мотивът за уволнението е “Уронване на престижа на Министерство на вътрешните работи ”, а нарушаванията му – че не е извършил нормативни условия, които се отнасят до обработването на такива случаи. Станков може да апелира в съда.
 09-1
Инцидентът стана на 17 август, само че за него се разбра 8 дни по-късно от изявления в обществените мрежи. На кръгово кръстовище в Харманли се удрят триколка, ръководена от инвалида Стефчо Тодоров и “Мерцедес ”, каран от Георги Радев, бащата на президента Румен Радев. Според протокола, формиран от Митко Станков, виновността е на инвалида, който е блъснал леката кола, като се приема, че и двете са били в кръстовището.

Ситуацията е снимана с охранителна камера и от записа можело да се види последователността за нахлуване в кръговото и че преимущество е трябвало да обезпечи водачът на лекия автомобил.

Случаят в Харманли стана една от аргументите за оставката на вътрешния министър Валентин Радев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР