Преди няколко години електрическата кола не беше първият избор за

...
Преди няколко години електрическата кола не беше първият избор за
Коментари Харесай

Градският избор – вече електрически автомобил

Преди няколко години електрическата кола не беше първият избор за градските поданици. Ако живеете в апартамент и нямате гараж с стенна кутия, вероятно може да избегнете пазаруването на електрическа кола през днешния ден. Но времената са се трансформирали - когато е изцяло зареден, междинният елSUV да вземем за пример има пробег от над 400 километра. Ясно е, че това ще прави сериозна работа в градските региони, само че този пробег в междинния трицифрен километричен диапазон е подобаващ и за дълги дистанции. Освен това има внезапно нарастване на плътността на зарядните станции в жилищните региони. Обикновено можете да стоите там и да зареждате четири часа.

Пример за сходно решение за градски елмобил е Ioniq 5 от корейската Hyundai Group. Той предлага всичко належащо от света на колите - забавен дизайн, вътрешен шир, без да е прекомерно огромен, съвременна, удобна атмосфера и спортни характерности на шофиране - от продуктивността на мотора до държанието на пътя.

Благодарение на централните точки за зареждане и гъстата инфраструктура даже отвън градовете, тогавашното „ безпокойствие за задоволителен пробег “ е нещо от предишното. Да, електричката постепенно се трансформира в първата фамилна кола - освен по екопричини, само че и заради лични убеждения, даже и харесване на спортното шофиране.

Най-добрият вид на този кореец предлага заден и челен мотори със систематична мощ от 225 кВт/305 к.с. Двата дружно генерират въртящ миг от 605 Нм и динамично задвижване на всички колела (4WD). В композиция с батерията от 72,6 квтч, ускоряването от 0 до 100 км/ч е за 5,2 секунди.

Интериорът е комбинация от футуризъм и уелнес зона. Въпреки огромните екрани и изчистените дизайнерски линии, атмосферата не наподобява прекомерно студена, а по-скоро излъчва лекост. За това способстват и някои материали като да вземем за пример, покритието на сенника.

Превозното средство е основано на новата „ електрическа световна модулна платформа “ (E-GMP). Тя разрешава неповторими пропорции на автомобила и модернизиран интериор. Hyundai слага стандарти с E-CUV както във връзка с потреблението на екологично чисти материали, по този начин и във връзка с задвижването. В допълнение към 800-волтовата технология за изключително бързи процеси на зареждане, Ioniq 5 предлага и функционалността зареждане, с която лидерът може да употребява зареждане от батерията вътре и отвън автомобила си.

В Ioniq 5 има задоволително място - с дължина от 4,64, широчина от 1,89 и височина от 1,60 метра и с междуосие от три метра, наличното пространство в изцяло електрическия CUV е сравнимо с транспортно средство от пазарния D-сегмент. Въпреки това Stromer не е толкоз огромен, че междинните места за паркиране да не са задоволителни - също мотив за потребление на автомобила в града.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР