Някои европейски държави се опитват да сплашат съдиите от Международния

...
Някои европейски държави се опитват да сплашат съдиите от Международния
Коментари Харесай

Борел: Европейски страни опитват да сплашат съдии от МНС

Някои европейски страни се пробват да сплашат съдиите от Международния углавен съд по делото против израелски водачи. Те би трябвало да спрат да се месят и да почитат съда. Това съобщи ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел, представен от Ройтерс.

По-рано тази седмица основният прокурор на МНС Карим Хан подаде против израелския министър председател Бенямин Нетаняху и министъра на защитата Йоав Галант, както и трима водачи на Хамас.

Прокурорът не е направил нищо повече от покачване на обвиняване и съдът ще реши. Междувременно апелирам всички, като се стартира от израелското държавно управление и някои европейски държавни управления, да не сплашват съдиите, уточни Борел.

Не ги заплашвайте, не се опитвайте да повлияете на решението им, от време на време със закани и доста груби дисквалификации " , добави той.

Израел отхвърля да е направил военни закононарушения в Газа. Страната акцентира че МНС няма пълномощия там и прикани страните да се отрекат от политически стимулирания излъган съд. Хамас също отхвърли обвиняванията против своите водачи.

Няколко страни осъдиха решението на прокурора на МНС да изиска ареста на израелците,, най-близкият съдружник на Израел, който не е член на МНС. Унгария дефинира като политическо решение.
 Франция поддържа МНС за заповедта за арест на Нетаняху
Франция поддържа МНС за заповедта за арест на Нетаняху

Париж застава зад " битката с безнаказаността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР