Преди две седмици съобщихме, че Felicity Ace , товарен кораб,

...
Преди две седмици съобщихме, че Felicity Ace , товарен кораб,
Коментари Харесай

4000 луксозни коли потънаха на дъното на океана. Една от причините - йон-литиевите батерии на електромобилите

Преди две седмици съобщихме, че Felicity Ace, товарен транспортен съд, съдържащ близо 4000 автомобила на Volkswagen Group, се е запалил посред Атлантическия океан. Сред колите има Porsche-та, Bugatti-та и Lamborghini-та. За благополучие екипажът беше избавен, само че пожарникарите не можаха да потушат огъня, който се разгаряше непрестанно от литиево-йонните акумулатори в електрическите автомобили на борда.

Буксир се опитваше да издърпа Felicity Ace назад на брега, само че и тази акция не съумя. Компанията, която ръководи кораба, разгласява прессъобщение, потвърждаващо, че корабът е потопен на към 220 морски благи от Азорските острови в Португалия.
`4000

MOL Shipmanagement Singapore, мениджърите на „ Felicity Ace “, не престават да поставят всички старания, с цел да овладеят вредите и да разрешат обстановката като главен приоритет “, се споделя в изказване на компанията. " Допълнителна информация ще бъде предоставена, когато стане налична. "

Докато се появи повече информация за потъването, към този момент можем единствено да предположим, че загубите са големи. Беше доказано, че корабът транспортира близо 4000 транспортни средства, в това число 189 Bentley-та, хиляди Porsche-та, Bugatti и повече от дузина Lamborghini-та. Предварителните оценки да доближават 335 милиона $.
`4000

Още нещо любопитно е, че измежду потъналите коли са Lamborghini Aventador, който завърши производството си с V12 мотор. Сега, италианският авто производител може да няма различен избор, с изключение на да рестартира поточната линия. Дори когато огънят бушуваше по кораба, постоянно имаше някаква вяра, че някои от колите могат да бъдат избавени. След тази последна актуализация възможностите са нулеви. Нито едно транспортно средство не може да бъде избавено.

Спасителните кораби ще останат към региона, с цел да следят обстановката. В допълнение към големите финансови загуби и големите логистични затруднения от това събитие, потъването на кораба безспорно ще има голямо екологично влияние с толкоз доста коли, които в този момент седят на дъното на океана. И най-много поради гореспоменатите йон-литиеви акумулатори.
`4000

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР