Пред журналисти зам.-дирeкторът на ОДМВР-Смолян комисар Димитър Ежев разкри подробности

...
Пред журналисти зам.-дирeкторът на ОДМВР-Смолян комисар Димитър Ежев разкри подробности
Коментари Харесай

Разкриха подробности за убийството на затворника, открит полуразложен в гора край Смолян

Пред публицисти зам.-дирeкторът на ОДМВР-Смолян комисар Димитър Ежев разкри детайлности за убийството на 41-годишния пандизчия, открит полуразложен в гориста околност край Смолян, съобщи кореспондент на Novini.bg

На 15 април по обяд се получи сигнал на телефон 112, че в гориста околност над града е открит мъртвец, затрупан с клони. Първоначалните данни бяха, че става въпрос за ликвидиране. Установи се, че трупът на лицето е на рецидивист по линия на обири, излязъл преди 15 дни от пандиза. Установи се лицето, което е посрещнало от пандиза убития – оказа се, че това също е рецидивист, единствено че по линия на грабежи. Двамата са лежали в една килия, посочи комисар Ежев.

Бяха издигнати няколко версии, по които работихме. Със съдействието на сътрудниците от ОДМВР-Пловдив стигнахме до лицето, което е посрещнало убития, защото беше арестувано в Пловдив. Изчистихме му алибито, връзките, придвижването на лицата през тези дни, което наклони версията, че килърът е съкилийникът. Придвижихме ги за разпити в Смолян и получихме тяхното признание. Имаме и съизвършител – съкилийникът в съучастничество с друго престъпно проявено лице са превозили натрупа в гористата околност край Смолян, с цел да могат да прикрият следите си, уточни зам.-диркторът на ОДМВР-Смолян.

Мотивът е почистване на сметки, остаряла омраза сред пандизчии, а също по този начин, че убитият е разполагал с опрeделена сума пари, която е поблазнила килъра, сподели още комисар Димитър Ежев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР