Пречиствателната станция за отпадни води на Ямбол беше открита днес.

...
Пречиствателната станция за отпадни води на Ямбол беше открита днес.
Коментари Харесай

Открита е пречиствателната станция за отпадни води на Ямбол

Пречиствателната станция за отпадни води на Ямбол беше открита през днешния ден. Нейното създаване е част от плана за водния цикъл на града. 

Общата стойност на плана, който се осъществя с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия " Околна среда " е близо  44 500 000. лева, като финансовото присъединяване на общината бе 1 133 520 лв.. Изграждането на пречиствателната станция беше неколкократно спирано, в това число и поради банкрут на фирмата-изпълнител. Последваха нови процедури и през днешния ден водният цикъл е към този момент факт, като пречиствателната станция работи към този момент повече от месец, уточни кметът на Ямбол Валентин Ревански. 

" Благодарение на една такава огромна инвестиция отпадъчните води на Ямбол се пречистват и най- значимото е, че след тяхното филтриране, те дават отговор на условията за заустване ".

Пречиствателното оборудване към момента не е трансферирано за стопанисване на ВиК - сдружението в Ямбол. След като това стане се чака повишаване на цената на водата с сред 20 и 30 стотинки на кубик. 

Очакванията са, че с включването на пречиствателната станция, многочислените сигнали за местни замърсявания на река Тунджа ще бъдат лимитирани до най-малко.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР