Правителството трябва да работи по стратегическите за страната въпроси и

...
Правителството трябва да работи по стратегическите за страната въпроси и
Коментари Харесай

Радев с нови критики към кабинета. От какво зависи запазването на добрия тон

Правителството би трябвало да работи по стратегическите за страната въпроси и да чува какво му споделят жителите. Това съобщи президентът Румен Радев пред българската общественост в Берлин. Президентът изясни, че задачата на рецензиите му не е да смъкна държавното управление.

„ Но е доста значимо за едно държавно управление, което идва с огромни обещания, да съблюдава обещанията си, да няма сиви зони, да няма скрити процеси. Така че аз като президент няма да се откажа от това и го върша не за да смъква държавното управление, а поради хората ", съобщи Радев.

Запазването на положителния звук с държавното управление обаче зависи от решаването на стратегически за страната въпроси. Като този за Северна Македония.

" Имаме известни разминавания и аз ще продължа да последвам тази позиция и от това ще зависят и връзките ми с държавното управление ", сподели още президентът.

Той насочи нови критики за метода,  по който държавното управление води диалог с протестиращите: " Важно е да има разговор, когато бизнесът желае срещи, да се схваща, да се чува, да се усеща какво желаят българите. "

Радев предизвести, че една от главните задания на кабинета е да реши по какъв начин ще се охранява въздушното ни пространство до 2025 година, когато се чакат първите F-16.

" Дали на лизинг, или с други сътрудници. Това държавното управление би трябвало да го реши по-бързо. България не може да се моли на други да охраняват въздушното й пространство. Това е национално оскърбление ", съобщи президентът.

Радев изясни, че е очаквал доста по-активна работа от страна на някогашния длъжностен министър председател и към този момент някогашен министър в кабинета на Кирил Петков. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР