Правителството прие промени в Правилника за прилагане на Закона за

...
Правителството прие промени в Правилника за прилагане на Закона за
Коментари Харесай

Приеха промени в Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки

Правителството одобри промени в Правилника за използване на Закона за публичните поръчки, като посредством тях подзаконовата нормативна уредба се привежда в сходство с промените и допълненията в Закон за обществените поръчки, които са в действие от 1 януари 2020 година Основната част от измененията са свързани с използването на централизираната национална платформа при възлагане на публичните поръчки, оповестиха от държавния пресцентър.

Според Закон за обществените поръчки, при потребление на платформата, съществена част от документите, свързани с възлагане на публични поръчки, се разгласяват по едно и също време в Регистъра на публичните поръчки и на профила на купувача. В тази връзка в правилника са дефинирани периодите, в които възложителите са задължени да ги разгласяват.

Направени са промени в разпоредбите за подаване на заявки и предложения, за работа на комисиите, за осъществяване на процедурата конкурс за план, както и при събирането на предложения с публикация. Всички дейности по оценяването и класирането на офертите и плановете, правенето на протоколи, отчети и решения и тяхното издание и изпращане на претендентите и участниците ще се прави посредством платформата. Това ще облекчи и доста ще форсира процеса по възлагане на публични поръчки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР