Правителството предлага три групи нови мерки за подпомагане на бизнеса

...
Правителството предлага три групи нови мерки за подпомагане на бизнеса
Коментари Харесай

Битовите потребители също ще получат компенсация заради цената на газа

Правителството предлага три групи нови ограничения за подкрепяне на бизнеса поради високите цени на тока и газа. Работодателите оповестиха, че ще анулират митинга си на 18-и май, само че остават в протестна подготвеност.

Битовите консуматори също ще получат отплата поради увеличената цена на природния газ от май. Освен се това се чака новите ограничения да се отразят индиректно на семействата като доведат до задържане на цените на стоките и услугите, защото ще бъдат понижени разноските на компаниите за произвеждане. Работодателите остават в протестна подготвеност, тъй като имат подозрение, че предлаганите ограничения ще бъдат осъществени.

Правителството утвърди три групи от ограничения в помощ на бизнеса.



Първата планува компаниите да получи по-висока отплата поради повишаването на тока. Обратно ще им бъдат върнати 80%, когато електрическата енергия коства над 200 лв. за мегаватчас.



Втората група планува бизнес и битът да получат назад близо 20 лв. на мегватчас поради нарастването на природния газ от май.

Тоест, цената през май няма да е по-висока в последна сметка от тази за месец април, сподели Александър Николов, министър на енергетиката.

Третата група ограничения планува основаването на дълготраен механизъм за отплата на бизнеса, който ще бъде заложен законодателно.

Така че, срещите да не са ежемесечни, а да имаме дълготраен проект, с който всеки един от бизнесите да може да предвижда какви ще му бъдат разноските за сила, съобщи Кирил Петков, министър-председател на България.

Работодателите оповестиха, че са удовлетворени от ограниченията и отсрочват митинга си на 18 май, само че остават в протестна подготвеност.

Декларирахме, че остро ще се противопоставим и ще пресечем всевъзможни опити да бъдат подменяни представителните организации по сектори и на национално ниво със инцидентни хора, които съставляват себе си, сподели Васил Велев, АИКБ.

Напоследък по всякакви управнически столове насядаха хора,които до през вчерашния ден обясняваха по какъв начин на тоя свят няма нищо по крепко от митинги, митинги протести до дупка, това беше еманацията на умност, красивитет и каквото се сетите. Същите тези хора, когато насядаха по тези столове изясняват какъв брой гадно, нездравословно е протестирането, сподели Димитър Манолов, КТ " Подкрепа ".

Новите ограничения се чака да се отразят и в задържане на цените на стоките и услугите за бита.

Специално на цената на електрическата сила и на природния газ, които се отразяват в крайната цена, би трябвало да имаме задържане на цените, в този момент при горивата не е подобен случая, само че откровено се надяваме да се откри и там решение, сподели Добри Митрев, БСК.

Правителството към момента не е оповестило антиинфлационни ограничения за най-бедните, само че това което се знае, е че се планува нарастване на пенсиите от юли с над 20%, подкрепяне на бедните фамилии и понижаване на цените на горивата през акциза и с спомагателни понижения.





Дора Иванова е безработна от две години и макар напъните не може да си откри работа. Мъжът й е на минимална заплата.

То взимаш не повече от 500 лв., което е ужасно незадоволително даже за хората да съберат двата края, да не приказваме, в случай че се грижиш за деца, споделя Дора. На ръба сме, концепцията ми е да отпътува за чужбина, тъй като просто човек не може да оцелява, добавя дамата.

Заради ниските приходи Дора и мъжът й към този момент отсрочват раждането на деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР