Адриан Андреев се доближава все повече до дебюта си в

...
Адриан Андреев се доближава все повече до дебюта си в
Коментари Харесай

Програмата за Ролан Гарос: Андреев в опит да се приближи на една победа от основната схема

Адриан Андреев се приближава от ден на ден до дебюта си в главната скица на шампионат от Големия шлем. Българинът стартира пресявките с трагична победа над Денис Йевсеев, откакто отрази мачбол в третия сет и победи след съдбоносен супер тайбрек. Следващият конкурент на Ади ще е още по-тежък, защото става дума за представител на топ 150, а точно италианецът Джулио Дзепиери, който е подложен под номер 31 в пресявките и през предишния кръг доближи до втория кръг на главната скица, където остана на крачка от това да вкара мача си с бъдещия финалист Каспър Рууд в пети сет.

Досега двамата тенисисти не са се срещали между тях, а първият им дуел ще се състои не по-рано от 12:30 часа българско време, на Корт 3.

При възможна победа на софиянеца, ще можем да забележим съдбоносен конфликт за влизане в главната скица сред него и 2-кратния финалист Доминик Тийм, за който това ще е последно присъединяване в Париж, като повода за това негово решение е злополучната травма на китката, появила се през юни 2021-ва. Предизвикателството пред австриеца ще е надареният финландец Ото Виртанен, който съвсем собственоръчно озведе страната си до 1/2-финала на Купа " Дейвис " през предишния сезон.

CourtSuzanneLenglen (начало не преди 11:00)

1. Хулия Риера - Хармъни Тан

2. Доминик Тийм - Ото Виртанен 

3. Сара Ерани - Алис Тунели

4. Куентин Харис - Диего Шварцман 

Court 3 (начало не преди 11:00)

1. Вероника Ерявец - Ирене Бурийо Ескориуела

2. Адриан Андреев - Джулио Дзепиери (не преди 12:30)

3. Елена-Габриела Русе - Сузан Ламенс

4. Ли Ту - Михаил Кукушкин

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР