Правителството одобри допълнителни разходи от бюджета на Министерството на здравеопазването

...
Правителството одобри допълнителни разходи от бюджета на Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Правителството отпуска 2,1 млн. лева за покупката на Ремдесивир

Правителството утвърди спомагателни разноски от бюджета на Министерството на здравеопазването в размер на 2,1 млн. лева за закупуване на 2500 флакона " Ремдесивир ", който оказва успеваемост в лечението на пациентите по целия свят. Стойността на един флакон от лекарството е 345 евро без Данък добавена стойност. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг след края на днешното държавно съвещание.

България към този момент е направила поръчката за доставка на " Ремдесивир " и чакаме от компания Gilead да бъде доставено. Очакваме доставката да стане от 10 до 20 дни, посочи здравният министър. 

" По отношение на правилото за разпределение в страната всяка районна здравна ревизия подава в Министерството на здравеопазването потребностите, които има на територията на региона, за която тя дава отговор. Ние обобщаваме тези потребности и съгласно тях вършим нужните поръчки. Консумация за последната седмица е 476 флакона. 13 области за тази седмица са отчели нулев разход за този медикамент. Това значи, че към сегашния миг на територията на България имаме 1779 флакона наличия, които в случай че се водим по този седмичен разход, биха стигнали за 3 седмици напред, т.е. количествата са обезпечени ", побърза да посочи той. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР