Правителството обяви на днешното си редовно заседание, че отпуска 50

...
Правителството обяви на днешното си редовно заседание, че отпуска 50
Коментари Харесай

Държавата налива още 51 млн. лв. за ремонти на пътища

Правителството разгласи на днешното си постоянно съвещание, че отпуска 50 817 326 лв. по бюджета на районното министерство за поправки на второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа.

С част от средствата - 45 317 326 лева, ще бъдат финансирани ремонт на асфалтова настилка, местни поправки, отводнителни мероприятия, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация и замяна на фуги на уреди, ремонт и монтаж на нови ограничаващи системи, възобновяване на отвесната сигнализация, полагане на хоризонтална маркировка, ландшафтно оформяне и други. С осъществяването на тези действия техническите качества на пътните сектори и оборудванията по тях се привеждат към експлоатационно положение, отговарящо на актуалните условия за сигурност и комфорт на придвижването.

Голяма част от плануваните за ремонт прави са по посоки, които са извънредно натоварени целогодишно, като Монтана - Лом, Пазарджик - Пловдив, Велинград - Сърница, Сливен - Стара Загора и други Други от обектите са част от туристическите направления към българското Черноморие - Добрич - Албена, Карнобат - Бургас и други

Остатъкът от ресурса в размер на 5,5 млн. лева ще бъде изразходван за погашение на равностойните парични компенсации на притежателите на отчуждените парцели и елементи от парцели, наранени от построяването на първия стадий от обходния път на град Бургас и локалните платна към него.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР