Правителството на Словения обяви официално епидемия от коронавирус на територията

...
Правителството на Словения обяви официално епидемия от коронавирус на територията
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Европейска държава активира национален план за защита

Правителството на Словения разгласи публично зараза от ковид на територията на цялата страна, която ще продължи 30 дни, заяви СТА.

Това значи, че е задействан националният проект за отбрана и избавяне, само че не са оповестени спомагателни ограничаващи ограничения, съобщи организация БГНЕС. В сходство с настоящите законови разпореждания, в интервала на 30-дневната зараза ще бъдат прилагани същите ограничения, които работят и сега.

Говорителят на държавното управление Йелко Кацин разгласи, че няма да има промени, свързани с работещите, студентите и другите категории жители. Призовават се работодателите да провеждат работа от вкъщи, в случай че това е допустимо.

В момента държавното управление не вижда нужда да се затворят комерсиалните центрове, само че приканва жителите към повече самодисциплина и ограничаване. Планът за работа на учебните заведения не се трансформира, което значи, че студентите и учениците от VI клас в главните учебни заведения ще преминат към отдалечено образование, както беше оповестено при започване на предходната седмица, а останалите ще продължат да учат присъствено. Режимът на зараза влиза в действие от през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР