Правителството на САЩ опроверга спекулациите, че президентът Джо Байдън ще

...
Правителството на САЩ опроверга спекулациите, че президентът Джо Байдън ще
Коментари Харесай

Байдън в Украйна? Какво обявиха от Белия дом

Правителството на Съединени американски щати опроверга спекулациите, че президентът Джо Байдън ще посети Украйна по време на пътуването си в Европа през идващите дни.

"Пътуването ще бъде ориентирано към продължение на активизирането на света в поддръжка на украинския народ и против нашествието на Путин в Украйна, само че няма проекти за пътешестване в Украйна ", съобщи през днешния ден в Туитър говорителката на Белия дом Джен Саки.

В американските медии се появиха и спекулации, че Байдън може да посети Полша след срещите си в Брюксел. Саки съобщи, че спомагателни детайлности за пътуването ще бъдат оповестени по-късно.

Посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд също съобщи пред американския ефирен канал Cи Ен Ен, че не знае за никакви разисквания на пътешестване до Украйна.

Тя съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати е отправило предизвестие към своите жители да не посещават Украйна, защото тя е "страна във война ". Според Белия дом Байдън ще пътува до Европа в сряда за третото си пътешестване до Европа, откогато встъпи в служба през януари 2021 г.В четвъртък той ще участва на специфичните срещи на върха на НАТО, Европейски Съюз и Г-7 в Брюксел.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР