Правителството на Канада наложи нов кръг от санкции срещу петролния

...
Правителството на Канада наложи нов кръг от санкции срещу петролния
Коментари Харесай

Канада поряза Русия с нови икономически санкции

Правителството на Канада наложи нов кръг от наказания против петролния и газовия бранш и химическата промишленост на Русия, оповестява ТАСС.

" На 14 юли 2022 година Канада в допълнение промени Регламента за специфичните стопански ограничения по отношение на Русия, с цел да забрани даването на две индустриални услуги за съветската петролна, газова, химическа и индустриална индустрия ", показва канадското външно министерство и прибавя, че новите ограничения са ориентирани към индустриалния бранш посредством включване на още 8 промишлености към наказателния лист.

Ведомството оповестява, че на канадските жители и компании е неразрешено да дават редица услуги на съветската страна, в това число такива свързани с производството на железни изделия; моторни транспортни средства, ремаркета и полуремаркета; компютърни, електронни и оптични продукти; електрическо съоръжение и други.

Владимир Проскуряков, консултант в съветското посолство в Канада, съобщи пред ТАСС, че глобите са контрапродуктивни и ще доведат до отрицателни последствия и за Канада.

" Считаме, че нов кръг от наказания е изцяло неоснователен и контрапродуктивен. Както неведнъж сме предупреждавали, всички стопански наказания са нож с две остриета и сигурно ще ударят Канада като бумеранг ", акцентира дипломатът.

Канадският външен министър Мелани Джоли разгласи тези ограничения в събота. Тя уточни, че откакто те влязат в действие, канадските компании ще имат 60 дни, с цел да сключат контракти с целеви промишлености.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР