Правилото ще се прилага и за други електронни устройства, включително

...
Правилото ще се прилага и за други електронни устройства, включително
Коментари Харесай

Единно зарядно устройство въвежда ЕС от есента на 2024 г.

Правилото ще се ползва и за други електронни устройства, в това число таблети, цифрови фотоапарати, слушалки, ръчни конзоли за видеоигри и електронни четци. Лаптопите ще би трябвало да се съобразят с правилото на по-късна дата.

Законодателството се създава повече от десетилетие, само че тази заран беше реализирано съглашение за неговия обсег след договаряния сред разнообразни органи на Европейски Съюз.

Законодателството също по този начин включва разпореждания, предопределени за справяне с безжичните зарядни устройства в бъдеще, както и хармонизиране на стандартите за бързо зареждане.

Законодателството към момента би трябвало да бъде утвърдено от Европейския парламент и Съвета по-късно тази година, само че наподобява това е условност. В прессъобщение Европейският парламент съобщи ясно, че законът ще влезе в действие „ до есента на 2024 година “. До тази дата всички устройства, обхванати от закона и продавани в Европейски Съюз, ще би трябвало да употребяват USB-C за кабелно зареждане.

Въвеждането на „ общо зарядно устройство “ е опит на Европейски Съюз по едно и също време да понижи електронните боклуци и да улесни живота на потребителите. Законодателите се надяват, че в бъдеще телефоните и сходни джаджи няма да има потребност да идват със зарядно устройство в кутията, защото купувачите към този момент ще имат съответните аксесоари вкъщи. Европейски Съюз пресмята, че законодателството може да спести на потребителите 250 милиона евро годишно от " ненужни покупки на зарядни устройства “ и да понижи към 11 000 тона електронни боклуци годишно.

Споразумението ще има най-голямо влияние върху Apple, който е единственият огромен производител на смарт телефони, който към момента употребява личен порт вместо USB-C. В прессъобщението на Европейски Съюз обаче се споделя, че новото законодателство се ползва за устройства, " които се презареждат посредством кабел. Това значи, че Apple може и да успее да заобиколи нововъведенията, в случай че сътвори устройство, което се зарежда единствено безжично. За това към този момент се приказва в средите. Въпреки това, последните отчети споделят, че компанията тества iPhone с USB-C вътрешно, а анализаторът на Apple Минг-Чи Куо твърди, че Apple може да направи смяната още през идната година. Apple към този момент употребява стандарта USB-C на преносими компютри и някои таблети.

Европейската комисия разгласи настоящите си проекти за това законодателство предишния септември, само че напъните на блока да принуди производителите да употребяват общ стандарт за зареждане датират повече от десетилетие. През годините по-късно производителите на Android се сближиха с micro USB и по-късно USB-C като общ стандарт за зареждане по желание, до момента в който Apple мина от предлагането на телефони със своя личен 30-пинов конектор към Lightning, пишат от софтуерното издание " The Verge ".

Apple се опълчи на опитите на Европейски Съюз да наложи USB-C на своите устройства. От компанията показаха, че това " задушава нововъведенията ", вместо да ги предизвиква. Също по този начин се твърди, че насилственото прекосяване към USB-C би основало електронни боклуци, вместо да ги понижи, тъй като би направило съществуващата екосистема от Lightning аксесоари непотребна.

Един аспект на закона, който към момента не е организиран обаче, е стандартът за зареждане на преносими компютри. окато производителите на телефони ще имат 24 месеца след приемането на законодателството това лято, с цел да приспособяват своите устройства, този период е по-дълъг за производителите на преносими компютри: 40 месеца. Законодателите на Европейски Съюз настояват, че това се дължи на компликацията при основаването на общоприетоо зарядно устройство, което се ползва за преносими компютри с разнообразни условия за зареждане.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР