Последната жилищна инициатива на Китай е насочена към вакантните имоти

...
Последната жилищна инициатива на Китай е насочена към вакантните имоти
Коментари Харесай

Мерките за спасяване на имотния сектор в Китай са твърде малки, за да сложат край на кризата

Последната жилищна самодейност на Китай е ориентирана към вакантните парцели - съществена мъчителна точка в рецесията, която продължава съвсем три години. Но пакетът от ограничения към момента е прекомерно дребен, с цел да позволи казуса, споделят анализатори, представени от.

Спадът в продажбите на нови жилища в Китай се форсира през последните месеци, като семействата от ден на ден избират да купуват на вторичния пазар. Това докара до увеличение на запасите от непродадени жилища и празна земя до най-високото равнище от години, обезсърчавайки новото строителство и заплашвайки повече неизпълнения от страна на строителните бизнесмени - в това число огромни държавни компании.

Пакетът за поддръжка, разгласен предходната седмица, включва инструмент от 300 милиарда юана (42 милиарда долара) от Народната банка на Китай, с който ще се финансират банкови заеми за държавните компании, натоварени с изкупуването на приключения, само че непродаден жилищен фонд. Икономистите показаха угриженост както за ограничавания размер на мярката по отношение на броя непродадени жилища, по този начин и за риска тя да не бъде приложена изцяло.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР