Още три тела на заложници, взети от терористите на Хамас

...
Още три тела на заложници, взети от терористите на Хамас
Коментари Харесай

Телата на трима заложници, взети от Хамас по време на атака срещу Израел, бяха открити от Газа

Още три тела на заложници, взети от терористите на Хамас по време на невижданата офанзива на групировката против Израел на 7 октомври, бяха открити през нощта в Газа, израелските отбранителни сили оповестиха в петък.

Възстановяването е станало по време на интервенция в Джабалия, град в северната част на Газа.

Заложниците са разпознати от IDF като 42-годишната Ханан Яблонка, 30-годишният Орион Ернандес Раду и 59-годишният Мишел Низенбаум. 

И тримата са били убити покрай региона на Мефалсим в Южен Израел на 7 октомври, сподели IDF, и са били открити близо до мястото, където бяха открити телата, открити предходната седмица.

Телата на заложниците Ханан Яблонка (вляво), Орион Ернандес Раду (в средата) и Мишел Низенбаум (вдясно) бяха открити по време на интервенция през нощта в Газа, оповестиха израелските отбранителни сили в петък. (Форум на фамилиите на заложниците Щаб)

Яблонка, който беше разведен, беше татко на две деца на 12 и 9 години. 

Той беше с четирима другари в колата си, когато Хамас предприе невижданата си офанзива. Един от приятелите беше открит мъртъв в колата, различен беше мъртъв в полето, а последните двама бяха убити в близко укритие, което бяха намерили, сподели IDF.

Раду, който беше татко на единият беше френско-мексикански жител, който беше покорен на музикалния фестивал Nova, на който присъстваше с приятелката си Шани Лук. Тялото й беше едно от тримата, открити и извадени на 17 май.

Низенбаум, който живееше в Израел от 1988 година, имаше две дъщери и шест внука. Той е бил на път да вземе внучката си, когато е бил взет за пленник, съгласно IDF.

Щабквартирата на Форума на фамилиите на заложниците пусна следното изказване, откакто възобновяване беше оповестено на Петък:

„ Скръбното завръщане на Мишел, Ханан и Орион е още една тъга за 125-те фамилии на заложниците, които споделят болката, скръбта и безкрайното безпокойствие. Тяхното завръщане за заравяне обезпечава значим край за членовете на фамилията и би трябвало да се положат старания за връщането на всички убити заложници назад в Израел.

„ Възстановяването на телата им е безмълвно, само че уверено увещание, че страната Израел е длъжна неотложно да изпрати екипи за договаряния с ясно условие за реализиране на договорка, която бързо ще върне всички заложници вкъщи: живите за реабилитация и убитите за заравяне. "

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху пусна изказване на иврит в неговия акаунт X малко след известието на IDF.

„ Заедно с жителите на Израел, брачната половинка ми Сара и аз свеждаме глави в дълбока тъга и прегръщаме скърбящите фамилии в техния сложен миг. Ние имаме народен и честен дълг да създадем всичко по силите си, с цел да върнем нашите отвлечени - животите и пространствата - и това е, което вършим ", написа той. 

" Възхвалявам силите на ИД и силите за сигурност, които действаха с огромна храброст в сърцето на вражеска територия, с цел да ги върнат при фамилиите им и в гроба на Израел. “

Френският президент Еманюел Макрон също показа съболезнованията си на X от Раду беше жител на европейската страна.

„ Научих с голяма горест за гибелта на нашия съотечественик Орион Ернандес-Раду, пленник на Хамас от 7 октомври. Мисля за фамилията му и околните му. Ние сме на тяхна страна. Франция остава повече от всеки път ангажирана с освобождението на всички заложници “, написа той.

Терористите на Хамас държат заложници в Газа през последните 231 дни.

Към петък се счита, че групата има 125 заложници в ареста си и 39 от тях се считат за мъртви, сподели IDF.

Йонат Фрилинг от Fox News способства за този отчет.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР