Коалиция от педиатри, групи за здравна политика и консервативни организации

...
Коалиция от педиатри, групи за здравна политика и консервативни организации
Коментари Харесай

Американският колеж по педиатри издава пламенно изявление, осъждащо промяната на пола на детето

Коалиция от педиатри, групи за здравна политика и консервативни организации приканва медицинските експерти да спрат да предизвикват транссексуални медицински лекувания за деца.

Американският лицей на педиатрите (ACP) и обвързваните с него групи, представящи себе си като „ Лекари, защитаващи децата “, разгласиха декларация, призоваваща главните американски медицински асоциации като Американската академия по педиатрия да се откажат от поддръжката за така наречен „ грижи, утвърждаващи пола “ за транссексуални младежи.

„ Като лекари, дружно с медицински сестри, психотерапевти и клиницисти по поведенческо здраве, други здравни експерти, учени, откриватели и експерти в региона на публичното опазване на здравето и политики, имаме съществени опасения за резултатите върху физическото и психическото здраве на актуалните протоколи, насърчавани за грижа за деца и юноши в Съединените щати, които показват дискомфорт от биологичния си пол “, се показва в декларацията.

Потвърждавайки, че полът е биологична характерност и че медицинските решения " не би трябвало да се основават на мислите и възприятията на индивида ", в това число тяхната самопровъзгласена " полова еднаквост ", групите настояват, че това, което сега се приема като най-хубава процедура за лекуване на половата дисфория, в действителност е нездравословно за пациентите. Тяхното мнение се оспорва от по-голямата здравна общественост, която е открила, че полът е обществена структура, а не вродена биологична действителност, и че валидирането и одобряването на вътрешната самоидентичност на индивида са в техен най-хубав интерес. 

Коалиция, наречена „ Лекари, защитаващи децата “, твърди, че за блокерите на пубертета, лекуването с кръстосани полови хормони и други „ утвърждаващи пола грижи “ за транссексуални деца и юноши липсват доказателства, показващи тяхната успеваемост като лекуване на полова дисфория. (Adobe Stock)

Американската здравна асоциация (AMA), да вземем за пример, декларира на уеб страницата си, че „ подобряването на достъпа до грижи, потвърждаващи пола, е значимо средство за възстановяване на транссексуалното население “. 

„ Получаването на грижа, потвърждаваща пола, е обвързвано с фрапантно понижени равнища на опити за самоубийство, понижени равнища на, понижена приложимост на субстанции, усъвършенствано придържане към медикаменти за ХИВ и понижени равнища на нездравословна самопредписана приложимост на хормони “, APA твърди.

Федералното държавно управление, посредством Министерството на здравеопазването и човешките услуги, също поддържа транссексуални медицински процедури за деца и юноши, наричайки ги „ поддържаща форма на опазване на здравето, която може да включва медицински, хирургични, психологични здравни и немедицински услуги за транссексуални и небинарни хора. "  

„ Изследванията демонстрират, че грижите, утвърждаващи пола, усъвършенстват психологичното здраве и цялостното богатство на разнообразни по пол деца и юноши “, сподели Службата по въпросите на популацията (OASH) към HHS.

Няколко европейски страни обаче, в това число Обединеното кралство, Швеция, Финландия, Норвегия и Франция, отхвърлиха потреблението на блокери за пубертета и интервенции за промяна на пола при деца и юноши. Обединеното кралство предходната година, да вземем за пример, разгласи анулация на наличността на хормонални лекувания, ограничавайки ги извънредно до клинични тествания.

Активисти за транс права вземат участие в митинг против възбраната на хормонални блокери на 20 април 2024 година в Лондон. (Carl Court/Getty Images)

За разлика от стандартите на Световната професионална асоциация за транссексуално здраве (WPATH) за грижи за транссексуални, транссексуални и несъответстващи на пола хора, лекарите, защитаващи децата, настояват, че разрешаването на децата да преминат в обществен преход преди пубертета не усъвършенства тяхното психологично здраве и резултати за обществено благоденствие. 

Декларацията цитира разнообразни изследвания в поддръжка на своите изказвания, в това число Cass Review, противоречив самостоятелен отчет, поръчан от Националната здравна работа на Обединеното кралство, който документира практики и грижи за деца, съобщаващи за разстройства на половата еднаквост.

Наречен на главния си създател, прегледът от 388 страници откри, че медицински експерти оповестяват „ без насоки, без доказателства, без образование “ във връзка с половите разстройства и се „ опасяват “ да разискват тематиката. Той заключава, че доказателствата в поддръжка на транссексуалните медицински лекувания за деца и юноши са „ удивително слаби “. 

Прегледът на Cass беше подложен на критика от WPATH и групи за отбрана на правата на транссексуалните, които настояват, че подценява скорошни доказателства, които поддържат медицинските процедури на транссексуални като потребни за малолетни транссексуални и прави „ догатки за транссексуални деца и юноши, които са остарели и погрешни, които по-късно образуват основата на нездравословни интервенции. "

Doctors Protecting Children цитират няколко изследвания, които демонстрират, че медикаментите, блокиращи пубертета, нямат обилни изгоди за младежи, изпитващи полова дисфория.( iStock). 

Коалицията твърди, че проучванията демонстрират, че липсват доказателства, че общественият преход в детството има някакви позитивни или негативни резултати за психологичното здраве; че блокерите на пубертета съумяват да подтиснат вторичните полови характерности, само че показват „ без промени в полова дисфория или задоволство от тялото “; и че няма задоволително проучвания върху дълготрайните резултати на терапиите с кръстосани полови хормони, с цел да се дефинира дали те са потребни или нездравословни.

„ Психотерапия за съществени проблеми с психологичното здраве, като например меланхолия, тревога и аутизъм, както и предходна прочувствена контузия или корист, би трябвало да бъдат първата линия на лекуване за тези уязвими деца, изпитващи дискомфорт от биологичния си пол, " декларира Doctors Protecting Children.

Коалицията приканва Американската академия по педиатрия, Ендокринното сдружение, Педиатричното ендокринно сдружение, Американската здравна асоциация, Американската психическа асоциация и Американската академия по детска и юношеска психиатрия да „ следват науката и своите европейски професионални сътрудници и неотложно да спрат насърчаването на обществените одобряване, блокери на пубертета, кръстосани полови хормони и интервенции за деца и юноши, които изпитват дистрес заради биологичния си пол (подчертаване на оригинала). “

„ Време е тези американски медицински институциите следват науката и управлението на нашите европейски сътрудници експерти и престават да предизвикват протоколи, които вредят на децата, в това число поощряване на обществено одобряване, блокери на пубертета, кръстосани полови хормони и интервенции за деца и юноши, които изпитват дистрес заради своя биологичен пол, " сподели доктор Джил Саймънс, педиатър и изпълнителен шеф на Американския лицей по педиатри. 

AAP, Ендокринното общество, Педиатричното ендокринно общество, AMA, APA и AACAP не дадоха отговор неотложно на настояванията за коментар. 

Повече от дузина щати, ръководени от републиканците, към този момент са подхванали дейности за възбрана или ограничение на използването на блокери за пубертета при малолетни, с яростна опозиция от американски медицински групи. 

Мелиса Руди, Андерс Хагстрьом и Тимъти Х. Дж. Нерози от Fox News Digital способстваха за този отчет.

.

Крис Пандолфо е публицист за Fox News Digital. Изпращайте препоръки на [email protected] и го следвайте в Twitter @ChrisCPandolfo.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР