Експертите смятат, че са открили останките от корпоративен частен самолет

...
Експертите смятат, че са открили останките от корпоративен частен самолет
Коментари Харесай

Изчезнал от 1971 г. самолет, намерен потопен в езерото Шамплейн във Върмонт, казват експерти

Експертите считат, че са разкрили останките от корпоративен частен аероплан на 200 фута под повърхността в езерото Шамплейн във Върмонт, който се разруши съдбовно преди повече от 50 години.

Частният аероплан с регистрация N400CP изчезна малко след политане от Бърлингтън на път за Провидънс, Роуд Айлънд, на 27 януари 1971 година.

Пилотите Доналд Майърс и Джордж Никита дружно с пасажерите Ричард Уиндзор, Робърт Уилямс и Франк Уайлдър са били на борда на полета от 1971 година

Въпреки 17 обособени опита – в продължение на десетилетия – разрушеният в никакъв случай не е бил открит открити.

Страната на останките на аероплан в езерото Шамплейн, разпозната от специалиста по подводно търсене Гари Козак като N400CP, аероплан, който се разруши през януари 1971 година след политане. (Гари Козак посредством AP )

Но мястото на злополуката на самолета беше намерено предишния месец от подводния изследовател Гари Козак и екип от откриватели. 

Козак сподели, че екипът е употребявал сонарни изображения, с цел да удостовери, че персонализираната багра на самолета подхожда на изчезналия аероплан.

„ С всички тези доказателства, ние re 99% безусловно сигурен, " Козак.

След историческата находка, фамилиите останаха със смесени усеща.

" Да бъде открито в този момент... в същото време е чувство за мир време е доста тъжно възприятие “, сподели Барбара Никитас, племенница на водача Джордж Никита, в изявление за Асошиейтед прес във вторник. „ Знаем какво се случи. Видяхме няколко фотоси. Мисля, че в този момент се борим с това. “

Дърво, растящо от канара, езерото Шамплейн, Върмонт. (Снимка от: Marli Miller/UCG/Universal Images Group посредством Getty Images) (Marli Miller/UCG/Universal Images Group посредством Getty Images)

Бащата на Франк Уайлдър, също Франк Уайлдър, е бил пасажер в самолета.

„ Да прекараш 53 години, без да знаеш дали самолетът е бил в езерото или може би на планински скат някъде там, беше обезпокоително “, сподели Уайлдър, който живее отвън Филаделфия. „ И още веднъж се усещам омекотен, че знам къде е самолетът сега, само че за жалост отваря други въпроси и би трябвало да работим върху тях в този момент. “

Останки от самолетът е открит в началото напролет на 1971 година в Шелбърн Пойнт, Върмонт, откакто ледът се е стопил от езерото, сподели Козак.

Козак и екип от откриватели бяха първите, които реализираха забележителен прогрес в следствието на изчезналият аероплан от 1971 година

Представител на Националния ръб по сигурност на превоза удостовери, че изследва получената информация.

Fox News Digital се свърза с Федералната авиационна администрация за коментар.

Сара Румпф-Уитън е създател на изключителни вести за Fox News Digital и Fox Business. 

Тя е родом от Масачузетс и е основана в Орландо, Флорида.

Съвети и хрумвания за истории могат да се изпращат на [email protected] и на X: @s_rumpfwhitten.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР