Позициите на парламентарно представени партии остават непроменени преди официалното връчване

...
Позициите на парламентарно представени партии остават непроменени преди официалното връчване
Коментари Харесай

Без промяна в позициите на партии в НС преди връчването на третия мандат

Позициите на парламентарно показани партии остават непроменени преди формалното връчване на третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

От „ ИТН “ бяха безапелационни, че няма да дадат поддръжка без значение кой получи мандата.

Заместник-председателят на парламентарната група Ивайло Вълчев прибягна до метафора.

„ Представете си, че през януари месец вие каните на рожден ден някакви хора, които споделят: Кой различен ще пристигна, те какво ще подарят, какво ще има за ястие, какво ще има за пиене… Не, няма да дойдем, ще кажем на другите да не идват и изобщо вашият рожден ден през януари не е добра концепция. След което през декември същите хора идват при вас и споделят: Искаш ли да си празнуваш рождения ден на моята дата през декември “, сподели Ивайло Вълчев.

Той отхвърли и разновидността, препоръчан от Мая Манолова - в случай че „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ получат мандата, да го дадат на „ ИТН “, с цел да предложат още веднъж кабинет.

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов беше безапелационен, че няма по какъв начин да поддържат кабинет с мандата на Българска социалистическа партия, само че позволи:

„ С третия мандат ще бъде допустимо държавно управление на този, на който бъде даден. Нашата позиция е ясна – оповестена е преди изборите на 4 април, преди изборите на 11 юли и никой не може да твърди, че не е знаел за тази наша позиция “.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също отхвърли да отговоря кого биха поканили за договаряния, в случай че левицата получи мандата.

„ Изчакваме, малко време остава, на следващия ден президентът ще реши и ще приказвам пред вас всичко “, сподели тя пред кореспонденти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР