Повишаване на цените на таксиметровите услуги в Русе ще се

...
Повишаване на цените на таксиметровите услуги в Русе ще се
Коментари Харесай

Такситата в Русе поскъпват, въпросът е с колко

Повишаване на цените на таксиметровите услуги в Русе ще се разисква на идното съвещание на общинския съвет в крайдунавския град, което ще се организира идния четвъртък. Това решение взеха съветниците от комисията по Комунални действия, превоз и сигурност на придвижването след изключителното съвещание, оповестяват от пресцентъра на общината.

На съвещанието са участваха представители от таксиметровия отрасъл, които опазиха своите доводи във връзка с настояването си цените на услугата да бъдат обновени, т.е. нараснали. " За първи път се случва търсенето при нас да надвишава предлагането ", изясни притежателят на една от огромните таксиметрови компании в града Даниел Донев. До момента било нещо всекидневно колите да са повече.

Председателят на комисията Йовчо Смилов направи съпоставяне с цените на услугата в други общини, като акцентира и на обстоятелството, че таксиметровите водачи и сега не се възползват от оптималната цена на минималната си цена. Отговорът от страна на превозвачите бе, че въпреки всичко те са в конкурентна среда и малко или доста се постанова да се преценяват с това. Общинският консултант Деян Недков поддържа представителите от сектора и съобщи, че всеки труд следва да бъде заплатен.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Kачването в такси към този момент ни коства двойно. В редица градове та...

Резерви имаше от страна на Иван Иванов и доктор Милко Борисов, съгласно които нарастването в цените може да докара до корист от страна на превозвачите, само че тук Деян Недков и Стоян Христов бяха безапелационни, че използването на такси не е обществена услуга и всеки може да реши дали да я употребява. По отношение на конкуренцията, мнението на Недков и Христов е, че " конкуренцията ще държи цените в естествени пазарни граници ".

Председателят на общинския съвет Иво Пазарджиев също взе отношение по тематиката, като прояви разбирането, че тази активност не е изключително атрактивна поради икономическата конюнктура в града и страната и означи неналичието на коли в града, изключително през късните часове от денонощието. Пазарджиев се обърна с признателност към превозвачите с думите, че в някои случаи точно поради тях хората съумяват да стигнат до работните си места и до доста други местоположения, до които публичният градски превоз не доближава. Подкрепата му идва с уточнението, че късите курсове в града би трябвало да бъдат непокътнати и то на допустими цени.

В последна сметка Комисията по Комунални действия, превоз и сигурност на придвижването гласоподава решение:

- минимална дневна – 0,89 лв/км

- оптималната дневна – 1,29 лв/км

- минимална нощна – 0,99 лв/км

- оптималната нощна – 1,49 лв/км

Решението на комисията ще бъде импортирано като изключително предложение на идното съвещание на общинския съвет, което ще се организира в четвъртък, 14 октомври, от 9:00 часа, в зала " Свети Георги ", в постройката на община Русе. На съвещанието са поканени и превозвачите, с цел да могат да защитят настояванията си и да обяснят своите доводи пред всички съветници.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР