Поведението е половината от въздействието. На думите и делата остава

...
Поведението е половината от въздействието. На думите и делата остава
Коментари Харесай

7 психологически трика как да впечатлите шефа си

Поведението е половината от въздействието. На думите и делата остава другата половина. Как се държите е толкоз значимо за доверието, колкото и какво говорите и какво вършиме.

А по кое време е по-важно да внимавате за държанието си, в сравнение с когато имате среща при шефа си?

Ето 7 безотказни психически трика, които ще ви оказват помощ да запазите успокоение, да се визиите по най-хубавия метод и да впечатлите началника си.

1. Не се опасявайте да изразите мнението си, като го гледате право в очите.

Не гледайте встрани, до момента в който възразявате на шефа. Ако имате мнение, друго от неговото, което можете да подплатите с положителни причини, не се опасявайте да го изразите. Това освен че няма да ви навреди, само че ще направи положително усещане на висшестоящия.

2. Ако сте седнали, дано и двата крайници да допират земята.

Не кръстосвайте крайници, когато седите в кабинета на шефа си. Това издава неустановеност. Ако и двата ви крайници са опрени в земята, това ще ви помогне да намерите по-умен отговор на комплицирани и заплетени въпроси. Поне по този начин настояват психолозите.

3. Попитайте шефа си за съвет, само че искайте мнението му.

Това е нещо напълно простичко, само че разликата сред двете е основна. Ако помолите за съвет, вместо за мнение, ще създадете по-приятелска атмосфера, в която шефът ще бъде по-добронамерен и благосклонен.

4. Когато желаете да го убедите в нещо, кимайте.

Докато говорите, е доста значимо какво става с тялото ви. Ако гледате надолу или настрана, никой няма да ви повярва. Ако гледате индивида право в очите и в същото време кимате с глава, вие му влияете на подсъзнателно равнище, че това, което казвате, е най-хубавото.

5. Научете се да водите умни „ общи приказки “.

Никой не желае да приказва за работа по 24 часа в денонощието. Дори вашият началник. Затова наблюдавайте детайлите и понякога се включвайте с коментар по тематики отвън работните. Дребен комплимент, въпроси и други.

6. Поемайте отговорност за грешките си.

Никога не се опитвайте да потулите някоя неточност, тъй като рано или късно ще излезе нескрито. Напротив – в случай че сте открили преди останалите, че сте позволили неточност, признайте си, преди следите да отведат до вас. Опитайте се да поправите нещата. Извинете се, само че не се оправдавайте.

7. Подготвяйте по няколко вероятни решения на казуса.

Когато шефът се допитва до вас по даден проблем или ви е упълномощил задача да изготвите проект за нещо, в никакъв случай не му предлагайте единствено един вид. Подгответе се с най-малко 3 решения – по този начин ще извършите усещане на мислещ и предвидлив човек, а и като има избор, ще оставите късмет на шефа си да се почувства като началник и да вземе крайното решение.

Цветелина Велчева

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР