Повечето плодовете и зеленчуците се съхраняват на стайна температура. Но

...
Повечето плодовете и зеленчуците се съхраняват на стайна температура. Но
Коментари Харесай

Как да съхраняваме плодове и зеленчуци цял месец, без да се развалят

Повечето плодовете и зеленчуците се съхраняват на стайна температура. Но в тази ситуация те резервират свежестта си за единствено няколко дни. Представяме ви няколко изпитани трикове за дълготрайно предпазване на плодове и зеленчуци.
Как е вярно да съхраняваме плодовете?
Банани - с цел да удължите свежестта им, отделете ги един от различен след покупката и ги съхранявайте на добре проветриво място.
Ябълки - надалеч от високи температури те устоят повече от две седмици. За по-дълго предпазване ги поставете в картонена кутия, която би трябвало да се съхранява на хладно място,
Грозде - съхранявайте го неизмито в ледник. Измийте го директно преди консумация.
Праскови - задоволително е да ги съхранявате на хладно.
Круши -  съхраняват се най-добре на хладно място или в книжен плик. Те могат да устоят на хладно няколко седмици.
Диня - преди да я разрежете, съхранявайте я на стайна температура 7-10 дни. Нарязаната любеница може да се съхранява в ледник за няколко дни.
Ананас - след покупка може да го приберете в хладилника като авансово отрежете единствено горната му част, а откакто го нарежете - поставете частите в херметически затворен съд (не използвайте алуминиево фолио, защото това ще промени усета на ананаса).
Ягоди - охладени и съхранявани в книжен плик, ще устоят цяла седмица, в случай че са на изсъхнало и хладно място.
Портокали - губят сочността си, когато се охладят. По-добре е да не ги съхранявате в хладилника. Поставете ги в плетена кошница и ги съхранявайте на стайна температура.
Череши -съхранявайте ги в херметически затворен съд в ледник, без да ги миете. 
Сливи - съхранявайте ги на стайна температура до узряване, след което ги охладете и ги поставете в найлонов плик.
Боровинки - съхранявайте ги в плитки пластмасови съдове, сложени в хладилника. Измийте ги директно преди консумация.

Как да съхраняваме зеленчуците?
Домати - те не обичат ниските температури. Ако са добре узрели и би трябвало да се поддържат свежи по-дълго, тогава може да ги поставите на вратата на хладилника.
Краставици - в случай че след покупката им желаете да ги запазите свежи за повече от ден-два, увийте ги във влажна забрадка и ги поставете в отделението за зеленчуци в хладилника. Ако са найлонов плик, тогава постоянно го проверявайте за съществуването на влага. 
Чушки - съхранявайте ги в найлонова торбичка без BPA за 1 до 2 седмици в хладилника. Във фризера чушките устоят до 10 месеца.
Зелен фасул - резервира сочността за по-дълго, когато е завит във влажна забрадка.
 Храните, които постоянно би трябвало да консумирате със семената Храните, които постоянно би трябвало да консумирате със семената
Някои  плодове е по-добре да се ядат със семената, макар че постоянно ги изхвърляме. Ето кои са те: Диня Семената на динята изобил...
Моркови - съхранявайте ги в херметически затворен съд на хладно място. Можете също по този начин да ги увиете в суха забрадка или салфетка и да ги поставите в хладилника в отделението за зеленчуци.
Грах - съхранявайте го в отворен изсъхнал съд в хладилника.
Лук - съхранявайте го на хладно, изсъхнало и мрачно място.
Броколи - увити във влажна забрадка и сложени в хладилника съхраняват свежестта си за дълго.
Царевица - съхранявайте я в ледник, без да премахвате зелената обвивка.
 10-тe нaй-здрaвocлoвни плoдoвe нa плaнeтaтa 10-тe нaй-здрaвocлoвни плoдoвe нa плaнeтaтa
Плoдoвeтe ca ocoбeнo вaжнa чacт oт здрaвocлoвнoтo хрaнeнe. Вcички ги oбичaмe и ги кoнcумирaмe пo мнoгo аргументи. Плoдoвeтe cъдържaт ун...
Чесън - съхранявайте го надалеч от влага и директна слънчева светлина, на хладно и проветриво място. Може да се съхранява в ледник, завит в суха забрадка.
Целина - увийте във фолио и поставете в ледник или я поставете в плитка купа с малко вода. Във втория случай може да я съхранявате на стайна температура.
Маруля - най-добре е да я поставите в херметически затворен съд в хладилника.
Гъби - съхраняват се най-добре в истинската им опаковка. Неопакованите гъби би трябвало да се слагат в резервоар и да се опаковат в найлоново фолио, преди да се слагат в хладилника.
Картофи - съхранявайте ги на мрачно и изсъхнало място или в книжен плик. Така устоят няколко месеца. 

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР