Повечето от героите на нашата статия са познати на зрителите

...
Повечето от героите на нашата статия са познати на зрителите
Коментари Харесай

12 филмови злодеи, които едва ли сте виждали млади и безобидни

Повечето от героите на нашата публикация са познати на феновете в функциите на злодеите. Вече забравихме по какъв начин някои от тях изглеждаха в младостта: някои от тях започнаха кино кариера или станаха известни в много зрелост (например Алан Рикман), до момента в който други крепко се сраснаха в съзнанието ни с облиците на отрицателни герои.

Основните злодеи на международното кино и техните фотоси.

1. Имелда Стантън

Където злодеят играеше: „ Хари Потър и орденът на феникса “ (2007), „ Хари Потър и даровете на гибелта: Част 1 “ (2010).

Актрисата беше толкоз се привикнала с ролята на помощничка на министъра на магията и учителката на Хогуортс Долорес Умбридж.

Освен функции във филмите за Хари Потър, Стаунтон има и други забележителни филми. През 2006 година Имелда получава Ордена на Британската империя за услугите си в киното. Една от последните й произведения е роля в сериала Абатство Даунтън.

2. Тим Къри

Където е играл роя: Rocky Horror Horror Show (1975), It (1990), Home Alone – 2 (1992).

На екрана Къри играеше най-вече негативен герои. Поради надарената му промяна в смешник във филмовата акомодация на романа на Стивън Кинг „ То “, впечатлените фенове към момента не могат да спят умерено.

В допълнение към филмовата си кариера Тим Къри реализира триумф на сцената, както и като гласов артист. Интересен факт: с помощта на самобитен тембър на гласа, артистът изрази злодеи и неприятни герои. И по този начин, в компютърните игри като доктор Франкенщайн и Дори на Сатана. През 2012 година Къри получи инсулт и в този момент, за жалост, е в инвалидна количка.

3. Глен Клосе

Където е играла: Фатално привличане (1987), 101 далматиница (1996), 102 далматиница (2000).

За първи път в кариерата си, изигра ролята на злодея през 1987 година в трилъра „ Фатална атракция “. Тя въплъти на екрана ролята на маниакалния Алекс Форест.

Най-известната „ злобна “ роля на актрисата е Круела Де Вил. Собственикът на стилната къща Крюл има концепцията да шие кожено палто от кожите на същински далматини. Легендарният изверг с черно-бяла коса изплаши децата в карикатурата от 1961 година, само че точно в осъществяването си се оказа в действителност злокобна.

4. Йоан Малкович

Където в  игралите: „ Опасни връзки “ (1988), „ По линията на огъня “ (1993), „ Въздушен затвор “ (1997), „ Жана д’Арк “ (1999), „ Сянката на вампира “ (2000), „ Либертин “ (2005), „ Ръководството на автостопа към галактиката “ (2005), „ Ерагон “ (2006).

Двукратният номиниран за Оскар Джон Малкович постоянно въплъщава злодеи, садисти, фанатици. Така във филмовата акомодация на романа Пиер Шаудерло де Лакла „ Опасни връзки “ артистът изигра ролята на Валмонт, като морално блудствен и интригантен персонаж, който носи зло на хората без причина. А във Въздушния Затвор той въплъти облика на всеобщ палач, който избяга и тероризира хората и полиция съвсем до края на кино лентата.

5. Джоан Колинс

Където е играла злодея: телевизионният сериал “Династия ”.

Най-известното актьорско произведение на Джоан Колинс е ролята на Алексис Колби в телевизионния сериал “Династия ”. Героинята Колинс е наречена най-хубавия изверг в историята на малкия екран. Актрисата 6 пъти (от 1982 до 1987 г.) е номинирана за премията „ Златен глобус “.

Колинс към този момент е на 86 години и тя продължава да се снима във филмите.

6. Робърт Патрик

Където е играл: Die Hard 2 (1990), Терминатор 2 (1991), Факултет (1998).

Първото нещо, което идва на разум при споменаването на името на артиста, е “течният ” T-1000 терминатор, който Патрик играе в “Терминатор 2″.

Веднъж артист сподели в изявлението: „ Уби ми Брус Уилис, Шварценегер, Сталоун. В „ Ангелите на Чарли – 2 “ бях погубен от някогашната брачна половинка на Брус Уилис (героинята Деми Мур). Може би някой ден няма да ме убият. ” Надяваме се, че фантазията му ще се сбъдни, тъй като през 2000-те Робърт Патрик стартира да се появява на екрана в облика на благини.

7. Анжелика Хюстън

Където е играла: Вещици (1990), Семейство Адамс (1991), Семейни полезности на Адамс (1993).

Хюстън, магьосницата Мортиша Адамс, се показа във филмите от фамилията на Адамс и се оказа толкоз ослепителен воин, че към момента въодушевява почитателите си да основават облици на Хелоуин. Сега Анджелика Хюстън продължава да взе участие във филми. Най-новото й кино произведение е ролята във кино лентата Джон Уик – 3.

8. Алан Рикман

Там, където е играл: Die Hard (1988), Робин Худ, Принц на крадците (1991), кино сага за Хари Потър (2001–2011).

Филмова кариера на Алан Рикман стартира с ролята на злодея във кино лентата “Умирай мъчно ”. Един от най-популярните кастинги на Рикман е Северус Снейп от поредицата за Хари Потър. В тази си роля той съумя да въплъти на екрана спорно, многостранно и мистериозно изображение.

За страдание блестящият артист, притежател на премиите „ Златен глобус “ умря от рак през 2016 година, като не е доживял малко до 70-ия си рожден ден.

9. Лина Хийди

Където е играла: „ Игра на тронове “ (2011–2019), „ Съдия Дред 3D “ (2012)

В сериала „ Игра на тронове “  Лина Хиди има една от основните функции – красивата, само че подла и жестока Серсей, брачната половинка на краля, а по-късно регентската кралица с дребния си и свиреп наследник. Тази работа беше същински пробив в кариерата на актрисата – за своята игра тя получи номинация за „ Златен глобус “ и 5 номинации за премията „ Еми “.

10. Дарил Хана

Където е играла: „ Убий Бил. 1 “(2003),„ Убий Бил. 2 ”(2004).

Дарил Хана се свързва основно с облика на едноокия изверг Ели Шофьор от филмите на Куентин Тарантино „ Убий Бил “. В същото време във филмографията й има доста ярки функции. По-конкретно, работата в Blade Runner на Ридли Скот и ролята на русалката, където екранният й сътрудник беше Том Ханкс.

11. Хюго Тъкане

Където е играл: Матрицата (1999), Матрицата: Презаредено (2003), Матрицата: Революция (2003).

Ролята на мистериозния сътрудник Смит в блокбастъра “Матрицата ”, изпълняван от Уивинг, му донесе международна популярност. Актьорът изигра ролята на Смит в продълженията на Матрица.

Сред другите забележителни произведения на артиста са ролята на елфа Елронд във филмовите трилогии на Питър Джаксън „ Властелинът на пръстените “ и „ Хобитът: Неочаквано странствуване “ по творби на Джон Толкин, както и ролята на V във кино лентата „ V като Вендета “.

12. Кристофер Лий

Където е играл: Проклятието на Франкенщайн, Дракула (1958), Дракула: Принцът на тъмнината (1965), Човекът със златното оръжие (1974), Властелинът на пръстените (2001-2003), Междузвездни войни. Епизод II: Атака на клонингите ”(2002).

Кристофер Лий може да се назова основен изверг на международното кино – той е играл ролята на граф Дракула в разнообразни филми 9 пъти, като главен съперник на Джеймс Бонд във кино лентата “Човекът със златното оръжие ”. А най-известната за по-младото потомство роля „ изверг “ е Саруман Бели в трилогията „ Властелинът на пръстените “. Цялата  филмографията на Лий е към 280 функции, през 2015 година той е умрял на 93-годишна възраст.

Кой ви е обичаният кино изверг?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР