Мартин Божанов-Нотариуса е бил информатор на МВР става ясно от

...
Мартин Божанов-Нотариуса е бил информатор на МВР става ясно от
Коментари Харесай

АКФ цитира справка от ГДБОП, че Нотариуса е бил информатор на МВР

Мартин Божанов-Нотариуса е бил " осведомител " на Министерство на вътрешните работи излиза наяве от информация на ГДБОП, изпратена до прокуратурата още през 2022 година. Документите бяха публикувани от организацията Антикорупционен фонд. Справката съдържа свидетелства за упражнявано въздействие върху магистрати, както и за връзки с Петьо Петров - Еврото.

Мартин Божанов-Нотариуса е бил регистриран като осведомител и доверено лице на Министерство на вътрешните работи още през 2005-а година.

Затова са знаели от ГДБОП още преди две години и са уведомили Софийската градска прокуратура. Това стана ясно от известие, изпратено до медиите от Антикорупционния фонд.

В него се показва, че ГДБОП са открили и че групата за въздействие на разстреляния през януари Мартин Божанов е имала връзка с групата на потъналия в неопределеност Петър Петров-Европо, като бандите и на двамата за предприемали взаимни дейности за компрометиране на магистрати.

От Антикорупционния фонд декларират, че е имало данни и за това, че Нотариуса е с променено ЕГН и че са заличавали престъпните му регистрации от автоматизираните осведомителни масиви на Министерство на вътрешните работи.

За " Хоризонт " юрист Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд разяснява:

" Има разработка на ГДБОП по случая за 2022-ра година изпратена на Софийска градска прокуратура информация от ГДБОП за това, което са събрали те, в хода на тяхната разработка. Софийска градска прокуратура какво и по какъв начин е правила по следствието, което е образувала април месец 2023 година, ние не знаем. Единственото, което се знае, е, че в изказване на ръководителите на Софийска градска прокуратура след убийството на Божанов се сподели и пред медиите, че той е щял да бъде притеглен като обвинен, само че убийството му е го е осуетило. Това, което се знае, е, че са желали информация от Министерство на вътрешните работи “.

" Парламентарната комисия може би ще има още едно съвещание най-много, в случай че остане време за още едно съвещание, само че се видя от последните няколко, че всякаква сила да се работи по линия на изясняване на условия в тази комисия спихна ", добави той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР