Повече от 90 нарушения във ведомствени бензиностанции са установили проверки

...
Повече от 90 нарушения във ведомствени бензиностанции са установили проверки
Коментари Харесай

Хванаха държавни бензиностанции да мамят с гориво

Повече от 90 нарушавания във ведомствени бензиностанции са открили инспекции на ГДБОП, взаимно с митниците, Национална агенция за приходите и Икономическа полиция. 

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че от началото на дейния летен сезон са инспектирани 57 ведомствени обекта. Засиленият надзор над активността на ведомствени бензиностанции е повишение на приходите от Данък добавена стойност и определяне на незаконна продажба на горива.

До момента взаимните екипи са направили инспекции в обекти, ситуирани на територията на столицата и в още 15 области в страната. Установени са повече от 90 нарушавания, в това число генериране на доходи от продажба на гориво, което притежателите заявяват, че употребяват единствено за своята активност. Най-честите констатации са липса на съгласуваност на измервателните уреди с електронната система на приходната администрация, потребление на преносими цистерни, регистрирани като стационарни, спомагателни съдове, съхраняващи гориво без документи за генезис, както и нарушавания на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност.

Съставени са общо 52 акта за открити административни нарушавания, 2 констативни акта и са отдадени 29 писмени разпоредби. От Национална агенция за приходите са запечатани 13 обекта, а други 15 следва да бъдат запечатани.

При един от случаите, на 08.08.2017 г, митническите управляващи са подхванали изземане на 8000 литра гориво с необоснован генезис, следва известяван на прокуратурата.

Междуведомственият координационен център на ГДБОП селектира информация за обектите, които работят на територията на страната, като засиленият надзор в бранша ще продължи и през септември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР