Потребителите имат право по всяко време по тяхна инициатива и

...
Потребителите имат право по всяко време по тяхна инициатива и
Коментари Харесай

Как да се откажем от запазеното за Коледа и Нова година пакетно пътуване

Потребителите имат право когато и да е по тяхна самодейност и без виновност на туроператора да анулират закупена пакетна отмора. Това е планувано в Закона за туризма и следва да бъде заложено в подписания сред двете страни контракт за проведеното пътешестване, напомни Игнат Арсенов от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) в репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR, отдаден на резервациите за Коледно-новогодишните празници.

Не е регламентиран интервал, в който туристите могат да се откажат от пътуването, само че би трябвало да имат поради, че най-вероятно ще им се наложи да платят обоснована такса и че нейният размер ще зависи от оставащото време до датата на заминаването. „ Колкото по-рано се откажем, толкоз по-ниска ще бъде тази такса “, изясни Игнат Арсенов и добави, че това би трябвало да бъде авансово уговорено в контракта. „ Ето за какво потребен съвет за потребителите е преди да изискат анулация на контракта, да погледнат какви са неговите правила и каква такса може да им бъде наложена “, сподели още той.

Въпросните такси имат отношение към спецификата на работа на самите туроператори, които правят своите разплащания. Колкото времето напредва, толкоз понижават опциите за анулация или смяна на направените от тях резервации, както и за намирането на различни туристи, които да пътуват. Така таксата се усилва. Това може да е уговорено в контракта, само че туроператорът ще би трябвало да потвърди тези вреди.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР