Поставената под №1 в основната схема на Откритото първенство на

...
Поставената под №1 в основната схема на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Французойка спря №1 в схемата на US Open

Поставената под №1 в главната скица на Откритото състезание на Съединените щати по тенис Каролина Плишкова завърши присъединяване си в шампионата от Големия шлем. В дуел от втория кръг в Ню Йорк чехкинята загуби от Каролин Гарсия (Франция) с 1:6, 6:7(2) за час и половина игра. Гарсия постигва 30 печеливши удари и съумя на три пъти да пробие бомбения сервис на Плишкова.

„ Тя е топтенисистка и в случай че правиш неточности, няма по какъв начин да спечелиш против нея. Ако разрешиш на Плишкова да играе своята игра и да сервира, тъй че да не можеш да направиш ретур, си жертван и ще загубиш с 4:6, 4:6. Трябва да я затрудниш, което беше огромно предизвикателство за мен и се веселя, че съумях “, съобщи Гарсия след срещата.

В късен дуел шампионката от US Open през 2018 година Наоми Осака не остави шансове на Камила Джорджи от Италия. Четвъртата сложена японка завоюва д 6:1, 6:2 за 71 минути.

При мъжете лидерът в международната класация Новак Джокович загуби сет, само че съумя да запише 25-а победа за сезона и да се класира за третия кръг. Сърбинът се наложи над Кайл Едмънд от Англия с 6:7(5), 6:3, 6:4, 6:2 след 3:17 часа игра пред празните трибуни на централния корт “Артър Аш “ в Ню Йорк. Ноле приключи с 52 печеливши удари, от тях 16 аса, против 34 непредизвикани неточности. При Едмънд съотношението беше 27-36. „ Кайл изигра приказен първи сет. Почти не грешеше. Мачът беше на кантар сет и половина. В последна сметка това беше доста добра инспекция и аз съм благополучен, че я устоях “, разяснява непобеденият тази година Джокович след мача

Следващият му противник е №28 в схемата Ян-Ленард Щруф от Германия. В късния мач на „ Артър Аш “ Стефанос Циципас се наложи над участващия с „ уайлд кард “ Максим Креси, който показва Съединени американски щати, със 7:6(2), 6:3, 6:4 за два часа и половина.

Двуметровият Креси наниза 21 аса, само че четвъртият подложен гръцки тенисист „ оцеля “ при тази канонада и не позволи нито един пробив, а самичък направи два. В третия кръг Циципас се изправя против №27 Борна Чорич от Хърватия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР