БОСТЪН (АП) — Губернаторът на Масачузетс Маура Хийли се обръща

...
БОСТЪН (АП) — Губернаторът на Масачузетс Маура Хийли се обръща
Коментари Харесай

Масачузетс превръща бивш затвор в приют за бездомни семейства

БОСТЪН (АП) — Губернаторът на Масачузетс Маура Хийли се обръща към някогашен затвор като краткотраен защитен заслон за фамилии, изпитващи бездомност, скок, подхранван частично от притока на мигранти към щата.

Изправителният център на Bay State ще помогне за настаняване на фамилии в листата на чакащите за държавен подслон. Той беше изведен от употреба през 2015 година и остава в положително положение, споделиха чиновници. Популацията на щатските затвори е намаляла съвсем на половина за по-малко от десетилетие.

Съоръжението може да побере към 140 фамилии в общежития с бани и душове на всеки етаж. Разполага още с кафене, физкултурен салон, огромна обща зала и офиси, които ще се употребяват за деловодство и административна активност.

„ Сайтът ще бъде основан със зони за игра за деца, както и с класни стаи за възрастни, с цел да вземат участие в действия, които поддържат пътищата към непоклатимост, като ESOL (английски за говорещи други езици) класове, работа курсове за образование и семинари за тър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР