Посрещнахме 2024 година с новината, че финансовият министър на “промяната

...
Посрещнахме 2024 година с новината, че финансовият министър на “промяната
Коментари Харесай

Кметът и Ас.Василев дават 1,5Млв. от джоба ни за поляна, та и противозаконно

" Посрещнахме 2024 година с новината, че финансовият министър на “промяната ” Асен Василев и кметът на “промяната ” Васил Терзиев са издействали на кмета на регион “Овча купел ” от “Промяната ” близо МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЛЕВА от ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ за анонимна поляна с две порти, която щяла в миналото да бъде спортна площадка.

Какво написа в текста от държавния бюджет за 2024г., признат със закон от Народното събрание, откакто предложенията са импортирани от министъра на финансите, получени от кмета на София и районните кметове:

Приложение 3, номер на плана 1240, стойност 1.498 млн. лева

" Ремонт на съществуваща спортна площадка навън. В
момента поляна с две порти – желаят да стане с ограда и изкуствеа материа + тенис кортове ".

Къде в София е тази “поляна ” - не е ясно. Защо ремонт на спортна площадка коства 1 498 000 лв. от джоба на данъкоплатците - също не е ясно. Такава информация нямаха нито депутатите в бюджетна комисия, нито общинските съветници от ГЕРБ-СДС. Ето по този начин се ръководят община и страната от “спасителите ”-анонимно и аматьорски!

С сътрудниците ми въпреки всичко взехме решение да потърсим тази поляна и уведомим необятната общност къде е тя и по какъв начин наподобява, с цел да знаем къде отиват парите на столичани. Поляната-игрище за близо милион и половина се намира в регион “Овча купел ”, ръководен от кмет от “Демократична България ”. Точният адрес е улица 657 и улица “Клисурска ”.

Оставям на Вас да прецените дали тази инвестиция си коства. Ще продължим да следим дали този милион и половина лв. се изразходват по предопределение! ", отсне и написа безсънен жител във Facebook.

Напомняме, че бюджетът финансира, а общините съфинансират по новата държавна стратегия ГОТОВИ И ЗАЩИТЕНИ ПРОЕКТИ, какъвто тази поляна не е.

Напомняме също, че локалният кмет на Овча Купел, ППДБ, цялостен мандат строи, само че не можа да довърши една единствена детска градина. При това обаче без друго двойно повишеният бюджет на ОДЗ-то беше умножен по две, само че и това се оказа незадоволително за довършването на обекта и към този момент минава 5 млн.лв., против които можеше да е построил към този момент 4.

Краде ли се? Много се краде! Демократично и евроатлантически.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР