Не бях добър ученик в гимназията, решиха, че не ставам

...
Не бях добър ученик в гимназията, решиха, че не ставам
Коментари Харесай

Хванах се с кино, понеже не бях добър ученик: Дж. Лукас

" Не бях добър възпитаник в гимназията, взеха решение, че не ставам за съществени неща и ме насочиха към киното, тъй като бях разпален по фотографията. Почнах с анимация. Пратиха ме при Копола. Стори ми се скучно. Обаче той ме хареса и предложи да пиша сюжети. Нямахме пари, само че стартирахме компания в С.Франциско. Не знам по какъв начин ме селектираха за най-ниското в Кан: режисьорската гледка преди 49г. Събрахме последните си пари.Дойдохме. Франк се прибра да работи по Кръстникът. Аз останах и дори пропуснах първата си конференция. Някой харесал от кино лентата ми робота, което стана основата на Междузвездни войни. Дадоха и $150000 да разработя концепцията.
Разбрах, че в тази и във всяка друга работа е постоянството. Никой не очакваше триумф за филм, пуснат през август единствено в 50 салона. За месец направи $25000000 и то даваха цяла година. Събра над 100М, което беше международен връх преди време.

Продължих да изкарвам пари, тъй като постоянно съм работил гратис. Тия работи, дето си ги мислят младите по какъв начин ще вършат 10% от доста милиони на филм като Том Круз, не стават по този начин в живота.Работи се за концепция, в случай че е добра и печеливша, парите идват след това. Или не. Но не се почва от парите.

Другата ми пристрастеност са колите, само че не да ги карам, а да ги фотографирам ", разкри пред 19` Джордж Лукас на специфична среща в Кан. Той е притежател на почетната Златна палма 2024.

Борис Ангелов, спецкореспондент на 19`, Кан

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР