Последното Народно събрание беше много активно по приемане на популистки

...
Последното Народно събрание беше много активно по приемане на популистки
Коментари Харесай

Кючюк: Без диалог българите ще останат най-бедни

Последното Народно заседание беше доста интензивно по приемане на популистки решения, а закриването на спецпрокуратурата и спецсъда беше преждевременно. Това разяснява евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк в отговор на въпросите на Георги Любенов, водещ на утринното предаване по Българска национална телевизия.

Евродепутатът подсети, че профилираните съд и прокуратура бяха основани по рекомендация на Европейския съюз и закриването им може да забави влизането на България в Шенген. „ Политиците не би трябвало да се месят в правосъдната власт – тя е самостоятелна “, акцентира Илхан Кючюк. 

Той е уверен, че би трябвало да има разговор сред политическите сили, в противоположен случай България няма да може да бъде сътрудник на страните от Европейския съюз, а българите ще останат най-бедни в Европа. 

„ Старите партии се срутиха, а новите не съумяха да сформират държавно управление.Трябва да се види кои са сближаващите позиции сред политическите сили, да построяваме основи, а не да сътворяваме стени “, предложи евродепутатът от Движение за права и свободи на политиците.

И даде образец с Холандия, в чийто парламент са определени 18 партии, само че те ще създадат коалиция. 

Илхан Кючук утвърждава решението на Народно събрание за откриване на повече изборни секции в чужбина. Не бива българските жители, които живеят отвън България, да се подценяват, те поддържат връзки с България, учат български език и би трябвало да бъдат подкрепяни, подчертава евродепутатът.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР