Последният треньор, който успя да донесе шампионската титла на Левски

...
Последният треньор, който успя да донесе шампионската титла на Левски
Коментари Харесай

Кокала: Всеки българин ще се справи по-добре от Роси

Последният треньор, който съумя да донесе шампионската купа на Левски - Емил Велев, не скри разочарованието си от неуспеха против Ботев (Пловдив).

"Нормално е треньорът да поеме виновността за загубите. Това се прави, с цел да не се придвижи напрежението върху футболистите, това е вярно. Ако Делио Роси беше толкоз отчаян от себе си, тогава би трябвало да подаде оставка. Засега явно това не е по този начин ", разяснява Велев пред столичен всекидневник.

"Аз в никакъв случай нямаше да стигна до това състояние. Вярно, че не съм в кухнята на клуба, само че знам защо става дума в Левски. Знам отговорностите и обстоятелството, че постоянно се работи напрегнат. Сигурен съм, че всеки един български треньор ще се оправи по-добре от Роси. Повтарям - всеки един ", добави Кокала.

На въпрос за идното дерби за Купата на България, Велев разяснява: "Надявам се Левски да победи, само че не чакам всичко да се реши още в първия мач. По-добре за Левски е, че нещата зависят от два дуела. Мачовете сред двата отбора са по-оспорвани, макар че в последно време успехите са по-често за ЦСКА. Левски ще получи преимущество, в случай че Роси заложи на повече българи в състава, които осъзнават смисъла на дербито. Не желая да давам препоръки на италианеца, тъй като не знам по какъв начин ще се одобри това. "

На въпрос, че две от легендите - Кирил Ивков и Воин Войнов са показали точно Велев за правоприемник на Роси, Кокала сподели: "Поласкан съм от думите им. Те знаят качествата и характера ми. Знаят, че съм несклоняем и се боря с всички сили и до дъно. Помня, че до момента в който водех Левски всички чакаха да си подам оставката след 0:3 от Локомотив София. Аз обаче не го направих, защото осъзнавах капацитета на тима. И в края на шампионата станахме първенци. Вярвам, че Ивков и Войнов са споделили това неслучайно. Бих оправдал доверието им. Никога не ме е било боязън да поемам отговорност. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР