Посещението на Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес

...
Посещението на Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес
Коментари Харесай

Обясниха защо Пелоси напира да посети Тайван

Посещението на Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси в Тайван е предизвикателство , належащо за отклонение на фокуса от вътрешния дневен ред на Съединени американски щати , сподели Рафаел Ордуханян, лекар по политически науки. Той показа мнението си пред изданието Лента.ру.

Какво става вътре в Съединени американски щати? Това е цялостна деградация на вътрешната мощ, физическата уязвимост на водача, който в действителност е липсващ. Фокусът на медиите и консервативната съпротива в Съединени американски щати е върху безусловно неприемливите неточности, които администрацията на [президента на Съединени американски щати Джо] Байдън прави в икономическата, обществената и политическата сфера. Виждаме какво се случва там в този момент: това е престъпност и незаконна емиграция, това е инфлация и криза, което не се е случвало от много време, повече от 50 години, и в този момент в тази обстановка, несъмнено, е за пренасочване на вниманието, една заблуждаваща маневра, която е необходима”, изясни политологът.

С Украйна към този момент е изработен опит за похищение на вниманието , счита политологът, само че той се е изчерпал. „ Тази карта е изиграна, американците схващат, че са изгубили тук “ , сподели Ордуханян.

Експертът по " Американистика " обърна внимание и на обстоятелството, че в този момент в Щатите приказват не за вътрешни проблеми, а за борба с Китай и че Съединени американски щати са на ръба на война. Според него обаче ръководството на страната е демонстрирало своята непросветеност, като е избрало прекомерно спорен предлог, с цел да отклони вниманието.

„ Може би те към момента не схващат изцяло до какво може да докара това, от една страна. От друга страна, основава се усещането, че демократичното управление на Съединените щати в действителност е готово да отприщи в случай че не пълномащабна, то местна война в този район, тъй като това, колкото и да е необичайно, е изходът от тъй наречените доста проблеми, които към този момент загатнах - а точно дребна победоносна война, която до известна степен ще оправдае най-малко безспорната незначителност на управлението на Съединени американски щати ”, показа Ордуханян.

Според изданието Zhongguo Shibao Пелоси ще дойде на острова вечерта на 2 август с делегация от шест души. На 1 август представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан насочи последно предизвестие към Нанси Пелоси . Според него, в случай че визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати в Тайван се състои, китайските военни " няма да седят със скръстени ръце ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР