Посещението на българската правителствена делегация в Република Македония започна със

...
Посещението на българската правителствена делегация в Република Македония започна със
Коментари Харесай

Борисов и Заев нарушиха протокола, започнаха със среща на четири очи

Посещението на българската държавна делегация в Република Македония стартира със среща на четири очи сред министър председателите Бойко Борисов и Зоран Заев. Промяната в протокола е била по предложение на македонския министър председател, а диалогът сред двамата е бил във Водочкия манастир край Струмица, предава БНР.

Зоран Заев счита, че това е най-красивото място в Струмица и там се изповядва. Преди да стане министър председател, Заев беше и кмет на този град. По-късно ще се организира взаимно съвещание на държавните управления на България и Македония.

Двамата министър председатели сервираха венци пред паметника на президента Борис Трайковски, който през 2004 година почина в авиокатастрофа. Това взаимно поднасяне на венци е част от контрактуваното в подписания на 1-ви август тази година контракт за добросъседство и другарство сред двете страни. Тогава министър председателите сложиха автограф под този документ.

" След съглашението, което подписахме на 1 август, се веселя, че с министрите си през днешния ден сядаме на една маса. За мен тематиката Балкани и приоритет и днешната среща е доказателство за развиването на връзките ни. Това уточни министър председателят Бойко Борисов при започване на на първото взаимно съвещание на държавните управления на България и Македония, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Днес се чака да бъдат подписани девет двустранни документа. Освен за понижаване на таксите за роуминг и съглашение сред " Булгартрансгаз " и " Македонски енергийни запаси " за осъществяване на предпроектно изследване за създаване на нова газова междусистемна връзка сред двете страни, ще бъде подписано и съглашение сред електропреносните систематични оператори.

Друг документ ще уреди взаимната помощ при бедствия и рецесии.

След това министрите ще заседават, а резултатите министър председателите ще обобщят на взаимна конференция. Те ще участват на връчването на дарения от българска страна на община Струмица - специфичен автомобил за потребностите на хората с увреждания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР