Посещението на азиатски вечерен пазар е преживяване като нито едно

...
Посещението на азиатски вечерен пазар е преживяване като нито едно
Коментари Харесай

Топ 9 вечерни пазара из цял свят

Посещението на азиатски вечерен пазар е прекарване като нито едно друго.

Ще ви се желае да го повтаряте още веднъж и още веднъж. То ще се запечата в паметта ви с композиция от удивителни аромати, ярки цветове, жужащи звуци и други.

Трудно може да се опише неповторимата конюнктура, която съчетава история и просвета в едно.

За да ви приближим оптимално до същността на азиатските вечерни пазари, ще ви покажем някои от тях.

Китай

Смята се, че родината на вечерните пазари е Китай. Макар през вековете върху действието им да са налагани ред ограничавания, през днешния ден в тази страна може да посетите доста такива, написа thrillist.com.



Едно от емблематичните места в столицата Пекин е Нанлугушиан - права права, която локалните назовават в резюме Хутон, която е изпъстрена с дребни и старомодни магазини и заведения за хранене. Друг обичаен вечерен пазар е Шуанг-ан. Там търговците продават всичко.

Специално място на вечерния пазар е отредено на “хапките”. Става дума за леки храни, като супи и оризови ястия, с които можете да заситите глада си небрежно.

Тайланд

Тайланд се свързва с един от най-шумните вечерни пазари - Патпонг. Неговото име произлиза от семейството на китайското семейство, което за първи път купува парцела. През 60-те години пазарът е изобилствал от питейни заведения и заведения за хранене, наричани R&R stop. Те били посещавани всеобщо от американските военни, които били локализирани в Тайланд по време на войната във Виетнам.

Днес Патпонг е преди всичко туристическа дестнация. Оттам може да си купите подправки и сувенири на преференциална цена.

Тайландските вечерни пазари са най-разнообразни. Там ще откриете и доста съвременни заведения, в които се оферират гурме храни и домашно приготвени специалитети. Докато похапвате вкусно, не забравяйте да се насладите на локалните ритми и да купите обичайни сапуни.

Малайзия



В Малайзия, както в Индонезия и Сингапур, вечерните пазари се назовават пасар малам. С рухването на нощта тези типично неголеми, отворени пространства се изпълват със сергии за облекла, домашно приготвени ястия и бижута.

Пасар малам постоянно се провеждат на едно и също място в избран ден от седмицата. По този метод търговците могат да развиват своята мрежа от клиенти на разнообразни местоположения.

Тайван

Няма да е надалеч от истината, в случай че кажем, че Тайван е азиатският епицентър на вечерните пазари. В страната има над 700 такива.

Препоръчваме пазарите в Тайпе. Те са разнородни и в някои случаи монументални, като известния Шилин (който действа от далечната 1899 г.). Това място ще ви впечатли с над 500-те си продавачи.

Индонезия

В Индонезия вечерните пазари обичайно се провеждат на разнообразни места и имат ротационен принцип. Напълно нормални са местоположения, като улици, отворени пространства, площади и други

Доста от вечерните пазари се организират по време на локални празници, в чест на рождения ден на Мохамед или по различен мотив. В някои градове те не престават по седмица и са съчетани с паради в церемониални дрехи.

Сингапур

Атмосферата на вечерните пазари в Сингапур е характерна. Те притеглят доста хора и постоянно са определяни като “обществени трапезарии”. Тук бъдете подготвени да ядете в пластмасови чинии и да седите на сглобяеми табуретки, които са тестване за гърба ви. Колкото и предизвикателно да ви звучи, не се отхвърляйте! На нощните пазари в Сингапур ще откриете неповторими храни, които са почтени за премия.

Виетнам



Обляни в светлини и фенери, вечерните пазари на Виетнам са общоизвестни като пъстри и зареждащи с сила. Следвайте тълпата и ще стигнете до дребни обичайни щандове, на които търговци ще ви съблазнят с пържени закуски и бижута ръчна направа.

Много виетнамски вечерни пазари се провеждат на пешеходни улици и на алеи край плажа.

Южна Корея

В нормалния случай вечерните пазари в Южна Корея са скътани в дребни улички или изникват на част от огромен тротоар. Огромната навалица от хора прави наложително предварителното доставяне с подкрепителна напитка. Препоръчваме ви да го извършите!

Едно от емблематичните места за вечерен пазар е Донгдиймен. Търговците отварят павилионите по здрач и ги затварят по същото време, по което и нощните клубове - към 5 часа сутринта.

Индия



Тълпи от хора, хинди поп музика, миризма на горещо масло, излизаща от карахи тенджери, търговци, които се пробват по всякакъв начин да привлекат вниманието ви… Индийските вечерни пазари имат вековна история.

В взаимозависимост от това къде сте, може да очаквате невероятна композиция от просвета, етноси, езици и други Тук може да откриете обичайни облекла и аксесоари, обилие от подправки, неповторими закуски и други

Ако сте в Ню Делхи, отидете на Кхан маркет. Това е идеалното място за пазаруване на сувенири и дарове за близки и познати. Обичайното време, в което отварят вечерните пазари в Индия, е към 21:00 часа.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР