Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изглежда засегна столичния кмет Васил

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изглежда засегна столичния кмет Васил
Коментари Харесай

Терзиев опровергава Борисов: Управлението му не било „пълна катастрофа“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов наподобява засегна столичния кмет Васил Терзиев с думите в първата си конференция след изборите, ръководството на София е „ цялостна злополука ”.

„ За страдание на някои хора, единствената „ злополука ” е със остарели и неприятни практики, които прекратяваме “, възразява кметът и дава 13 доказателства против апокалиптичните изказвания.

„ 1. Не е злополука да спреш незаконосъобразни публични поръчки за над 200 млн.лв. Правилно е.

 2. Не е злополука да спасиш част от европейско финансиране не защо да е, а за канализация. През 21 век в европейски град.

3. Не е злополука да оздравиш работата на Предприятието за отпадъците на София. Правилно е. И доста закъсняло.

 4. Не е злополука да предложиш, обсъдиш и приемеш рекорден бюджет за годината и да уважиш и опозиционни оферти. Правилно е, когато предложенията са на кардинална основа. Точно както го направихме.

 5. Не е злополука да превърнеш осветлението на града в приоритет. Защото през 21 век не е обикновено европейски град да е мрачен и тук-там заплашителен.

 6. Не е злополука Столичният инспекторат да увеличи в пъти контрола над активността на компаниите с контракти за разчистване, нерегламентираното замърсяване и други Наложително е.

 7. Не е злополука да направиш редица публични поръчки, които ГЕРБ не са съумели неколкократно, от първия път.

8. Не е злополука да миеш улиците по-често.

9. Не е злополука да наложиш цялостна бистрота на разноските на общината. Задължително е.

 10. Не е злополука най-сетне да стартира работа по планиране на публични паркинги. Закъсняло е.

11. Не е злополука да управляваш града и да настояваш за опазване на постройките с културна значителност.

 12. Не е злополука да признаеш положителни управнически решения на прародители, да ги продължиш и да промениш тези, които пречат на развиването на града.

 13. Не е злополука е да планираш средства за нарастване на хонорари на няколко бранша, които си неглижирал, когато си имал и национална, и локална власт. Катастрофа е да саботираш нарастването “, изброява Терзиев.

„ Сега ще се огранича единствено с 13, в синхрон с днешната дата и с цел да не лишавам доста време от празника на господин Борисов.  И не на последно място - не е злополука макар ниското равнище на политическия диалог, да продължаваш да търсиш и намираш решения за града “, разяснява още той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР